Koulun lukukausi on jo ehtinyt loppua, joten nyt päivitän loput koulupuuhat tältä keväältä.

Viimeinen varsinainen tuotteen valmistamisen kurssi oli  kudonta. Siinä tavoitteenani oli saada aikaiseksi uudet matot eteiseen ja keittiöön sekä selänoikaisumatto olohuoneeseen. Montaa muutakin asiaa tuli silti opittua. Nyt uskaltaisin vaikka koota kangaspuut ja rakentaa kankaan niissä ihan loimen luomisesta lähtien. Tosin en ihan kauhian monimuotoista, kuvikasmaton niisintään ja sidontaan tarvitsisin kyllä viisaan apulaisen. ja ehkä tuki olisi tarpeen jossain muussakin hommassa ;) Omaan tavoitteseeni silti pääsin. Keittiöön ja eteiseen valmistuivat tämmöiset riamunkirjavat matot.

Olohuoneen selänoikaisumatosta tuli väreiltään hillitympi, ko. huoneen värejä toistaen. Nämä teelmykset pääsevät paikoilleen, jahka olen saanut juhannussiivon tehtyä, eli lattian luutattua pitkästä aikaa.

Ehdin myös kutoa muutaman kokeilupätkän toimikasta ja pomsia. Niistä aion väsätä laukkuja ja pussukoita. Jahka kerkiän...

Tänä keväänä tein pari ylimääräistä projektityötäkin. Yhteistyössä muutaman kurssilaisen kanssa sisustimme kehitysvammaisten viikonloppukotia Kamu-tupaa. Minun osuuteni oli ommella tilkkutyynyjä. Tuotesuunnittelutaitoja vaadittiin, sillä kohderyhmän ja tilojen tarvitsemat vaatimukset piti huomioida. Perusmalliksi muodostui tällainen. Alemman kuvan puolessa on keskellä vetoketju.

Kymmenen tyynyä lopulta syntyi, ne jaetaan neljään eri huoneeseen.

Toinen projektini olikin sitten henkilökohtaisempi. Lapsuudenystäväni täyttää heinäkuussa 50 vuotta. Hän päätti pitää synttärikekkerinsä 60-luvun tyyliin. Pyysi minua sinne kuvaajaksi. Niinpä kysyin minä opelta, että sopisiko tehdä projektityönä 60-luvun asu valokuuvaaja-naiselle. Sopi se. Tuloksena syntyi tyyliin sopiva kotelomekko...

...ja siihen päälle virkattu jakku.

Erityisesti jakun reunoja tuli väkerrettyä kauan ja hartaasti, välillä purkaen ja taas virkaten. Opin tekemään rapuvirkkaustakin, nuo ulommaiset reunat ovat tehty sillä tekniikalla. Työtä piisasi myös alkuperäisen ohjeen muuntelussa. Sitä piti lyhentää sekä koko- että hihojen pituudesta. Kaula-aukkokin muuttui v-aukoisesta pyöreäksi, 60-luvun tyyliin.

Vaan mukavasti istui kevätjuhlassa, kun eri aikakausiin pukeutunut ryhmämme tvistasi ja rokkasi Laila Kinnusen Pojat-biisin tahtiin :)

Nyt on koulu tältä keväältä loppu. Tänään paiskin jo hoiturin töitä. Elokuussa jatkuu taas opiskelu.