Eilen lähdettiin katsomaan, miltä näyttää Nakkilan Tappuritapahtuma. Matkalla Ulvilassa huomasimme, että täälläkin on alkamassa Hansamarkkinat. Siispä poikkesimme Kokemäenjoen rantaan niitä katsastamaan. Siippa huomasi tuohijoutsenen.

1%20tuohijoutsen.jpg

Kasvivärjättyjä lankoja.

2%20kasviv%C3%A4rj%C3%A4ttyj%C3%A4%20lan

Myös luonnonvärisiä villalankoja oli myynnissä. Hienoja olivat, vaan tänä kesänä on tullut ostettua niin paljon lankoja, että kovetin itseni, enkä ostanut vyyhden vyyhteä. Aatella mikä itsekuri!

Myös metallitöitä ja soturien varusteitakin oli tarjolla. Nämä varustusten suojaimet eivät vaikuttaneet ihan Triumphin tuotteilta...

3%20triumphit.jpg

Nakkilan kirkon vaiheilla esiteltiin vanhoja työtapoja. Tervan polttoa varten oli tuotu iso tynnyrillinen tervaksia. Nuuh, hyvä tuoksu!

4%20tervaksia.jpg

Kotiseutumuseon piha on täynnä kaikenlaista konetta ja putputinta. Käry kävi ja savu nousi.

5%20kone%20ja%20putputin.jpg

Monipuolisen museon puolella ihastelin Tyttären kanssa sukkalestejä. Kyllä minäkin tuollaiset pienet kierrätysmuovista tehdyt omistan, mutta nämä ovat kyllä ylivetoja.

6%20sukkalestit.jpg

Vanhoja traktoreita oli monenmoisia. Nuffista tuli lapsuus mieleen.

7%20nuffi.jpg

Ford Consul lipui tyylikkäästi markkinapaikan väylillä.

8%20ford%20consul.jpg

Eipä pöristelytapahtumaa ilman pappatunturia.

10%20pappatunturi.jpg

Järjestyksenvaalijat olivat myös paikalla asianmukaisin varustein.

9%20poliisitraktori.jpg

Urheilutalon paikoitusalueella oli rompetori. Varsinainen aarrearkku vanhojen autojen ja mopojen entisöijälle. Tyttären kanssa löydettiin sentään pari vanhaa käsityökirjaakin. Tapahtuman parasta antia saimme kraatarilta, joka paljasti ammattikuntansa salaisuudet kunnon prässisauman silityksestä.

11%20kraatari.jpg

Nakkilasta ajelimme Kokemäenjokivartta Kokemäen Peipohjaan Tuohitorille. Nyt kirppikseltä ei jäänyt paljonkaan saalista, mutta tämä Arabian puolukkakippo sentään.

12%20puolukkapurkki.jpg

Samaa sarjaa mansikkakippoja ja kannuja olisi kyllä löytynyt, mutta minulle kelpaa vain puolukat. Säästyy rahaa, kun sitä on niin harvoin näkyvillä...