Lankalauantai on saanut nimensä siitä, että aikoinaan silloin värjättiin kaikki talven aikana kehrätyt langat. Nykyaikana tämä hoituu hieman modernimmin: Tii ja Tytär suuntasivat vanhan uskollisen ooppelin nokan kohti Kauhajokea ja Tapion kauppaa. Tytär käytti estoitta hyväkseen äitinsä lankahurmoksen aiheuttamaa epävakaata tilaa ja rohmi kauppakoriinsa kassillisen lankoja ja tarvikkeita. Tosin hurmos aiheutti äidissäkin melkoista hankintahimoa. Häveliäästi olen kuvannut ostoista vain lajitelman määriä karttaen, krhöm...

Eiköhän noista taas muutama huivi ja sukka synny. Joskus...

Tavallisesti suuntaamme Kauhajoelta Jalasjärvelle. Nyt kuitenkin Tytär sai hetken mielijohteesta äitinsä kääntämään auton nokan Teuvalle päin. Mainitsin, että ei oo kyllä minkään valtakunnan karttaa mukana, mutta jos rautatien näkee, niin seurataan sitten sitä. Kohteena oli nimittäin Häjy-liike, Lauri Tähkä & Elonkerjuun fanikauppa, joka muistikuvani mukaan pitäisi könöttää radan varressa jossain päin Teuvaa. Matkalla näkyi rata tien vasemmalla puolen, ok, siis sinne päin. Käännyimme Teuvan keskustaan tien vasenta laitaa tarkkaillen. Aluksi peljästyimme kummasti, sillä raitilla kulki tämän tuosta pieniä noita-akkoja vastaan. Selvisi, että trullit kulkevat juuri lankalauantaina kylillä, koska Jeesuksen kuoleman ja ylösnousemuksen välillä pääsevät nämä Pahat Henget liikkeelle. Puikkelehdimme niiden välistä varovasti ja jatkoimme matkaa. Kirkon kulmalta käännyimme taas vasemmalle ja hetken kuluttua lähestulkoon törmäsimme rautatiehen. Sen laitaa seurasimme ja vihdoin alkoi pilkottaa lupaavan näköinen mustanpunainen linja-auto radan toisella puolen. Tietä myöden radan yli ja siinä se oli.

Sisäseinät olivai platinalevyjä ja ties mitä aiheeseen liittyvää täynnä. Mukaan tarttui mm. Pojaalle alkkarit, joissa persauksessa lukee "Hetkeksi en sulle rupia". Äidin kun pitää yrittää hoitaa tämmöiset asiat, ettei satu sopimattomia Silmänisku Vihdoin sain myös haikailemani LT&E-fanipaidan.

En ollut ihan varma mitä kautta kannattaisi ajaa kotiin päin. Niinpä "kevyen" pizza-lounaan jälkeen ostin R-kioskista kartan. Jono oli kyllä siellä melkoinen. Tuli mieleen, että ainakin Teuvalla tehdään kaikki mitä voidaan jotta Veikkaus Oy pysyy pystyssä. Paikallinen puolityhjä kirpparikin tuli kierrettyä, vaan ei sopivaa pöytälamppua löytynyt. Etsintää jatketaan siis muualla. Sillä välin pistetään puikot suhisemaan.