Vaikka räkätauti olisi mimmoinen, ei näin hienolla ilmalla voi jäädä kokonaan sisälle surkeilemaan. Kevät tulee vauhdilla.

1500036.jpg

Pihamme on aika avoin ja tuulinen. Kevätkukat puhkeavat kukkaan yleensä myöhemmin kuin muilla. En muista, että skillat olisivat koskaan alkaneet kukkia näin aikaisin. Ne ovat jo täydessä kukassa eikä ole vasta kuin huhtikuu.

1500039.jpg

Muutama vuosi sitten kasvatin kasvimaalla tämmöisiä kukkia. Ostin ne taimina, sillä niiden piti korvata kukan taimet, jotka oli kasvatettu siemenistä ja vahingossa perattiin pois penkistä. Perkuu oli ainakin huolellista! Samana vuonna joka kerta, kun yritin mennä perkaamaan kasvimaata, paarmat hyökkäsivät kimppuuni hurjistuneena laumana. Viisi minuuttia oli pisin aika mitä kasvimaalla pystyin olemaan. Hermot meni, ja ilmoitin Siipalle, että nyt lakkasi kasvimaan pito. Piste. Taimena ostetut kukkaset siirsin ylemmäs pihalle kukkamaan reunaan ja mielestäni hävitin ne syksyllä kukinnan jälkeen. Nyt kuitenkin samainen kukka on ilmestynyt ruohikkoon lähelle kukkamaata. Täydessä kukassa tähän aikaan vuodesta. Vau. Kukan nimeä en enää muista, mutta muutama vuosi sitten Hiidenmaalla pyöräillessäni näin yksinkertaisemman version tästä kukasta valkoisena. Se kasvoi siellä erään kartanon ruohikossa.

1500043.jpg

Kevään näyttävimpiä airueita meidän pihassa ovat käenrieskat. Vanhojen omanapuiden alusta alkaa pikkuhiljaa muuttua keltaiseksi. Meidän tontilla asuessamme käenrieska on levinnyt uudempaankin omenatarhaan. Se kasvaa siellä täällä töppäinä. Olen lapsesta saakka tykännyt tästä kukasta ja olin kateellinen kaverilleni, jonka pihassa käenrieska kukki, mutta ei lapsuudenkotini pihassa. Nyt taitaa meidän pihassa olla enemmän käenrieskakasvustoa kuin kaverillani...

1500045.jpg

Varhain keväällä ilmestyy pihamme kuivahkoihin paikkoihin tämmöinen kukka. Vaikka olen kuinka kasvikirjaa tutkinut, en ole pystynyt sitä tunnistamaan. Tällä hetkellä kasvi on noin 10-15 cm korkea, mutta kukinnan jatkuessa se kasvaa pituutta 30-40 senttiinkin asti. Kasvi kasvoi tontilla jo silloin, kun muutimme tänne eikä mitään puutarhan perustustöitä oltu vielä tehty. Pihallamme möyrittiin toisena asuinkesänä kaivinkoneiden kanssa oikein perusteellisesti, että kuivaan karimaahan saatiin jonkinlaiset istutukset tehtyä. Tämä kukka säilyi siitä huolimatta ja on levinnytkin.

1500047.jpg

Tässä on kuva yksittäisestä kukasta. Jos joku tunnistaa sen, niin kiitos, olen mielissäni tiedosta.