Vanha kännykkäni, vasta viisi vuotta palvellut, alkoi pätkiä ja unohtaa saaneensa viestejä. Jouduin siis marssimaan maalikylän elektroniikkakauppaan uuden kännykän hankintaan. Minulle esiteltiin huima tarjous, kamerakännykkä 9 euron hintaan, jos sitoudun olemaan Soneran asiakas kaksi vuotta. No, olen ollut uskollinen soneralainen jo toistakymmentä vuotta, joten ei kai pari vuotta lisää mitään meinaa.

Olin siis uuden hienon kännykän omistaja. Koskaan aiemmin en ollut kännykkää kotelossa pitänyt, mutta nyt minulla on eka kerran oikein kamerakänny. Pakkohan sille on jonkinlainen suoja väsätä. Siispä kaivelin esiin sukkalangan lopun, joka on riemunkirjavaksi raidoiksi värjättyä, kuulemma meksikolaistyyliin. Langan vyötettä ei ole enää jäljellä, joten merkistä ei ole tietoa.

Virkkasin 2,5 mm:n koukulla kiinteitä silmukoita, ensin pohjaksi neljä kerrosta ja sitten aloin kiertää sitä ympäri. Kerros kerrokselta pussukka kasvoi ja aikas nopeasti suoja oli valmis läppineen päivineen. Paitsi että en löytänyt mistään tarranauhaa läpän kiinnittämiseen. Tänään maalikylässä käydessäni sain vihdoin ostettua kyseistä tarviketta ja pussukka valmistui lopullisesti.

3%20k%C3%A4nnyk%C3%A4nsuoja.jpg

Pussukan taakse virkkasin pienet lenkit, jotta sen voi kiinnittää nauhaan kaulaanripustamista varten.

2%20k%C3%A4nnyk%C3%A4nsuoja.jpg

Värikäs pussukka ainakin löytyy helposti. Siihen auttaa kyllä soittoäänikin: "Afiilguud..."

1%20k%C3%A4nnyk%C3%A4nsuoja.jpg

Pussukoita voisi oikeastaan tehdä lisää. Vaikka juhlakäyttöön semmoinen, missä olisi vähän plingplingiä...