Olin suunnitellut, etten hetkeen aikaan aloita uutta käsityötä, vaan yritän saada keskeneräisiä valmiiksi. Vaan kuinka ollakkaan, päivänä muutamana hokasin, etten omista ollenkaan itse tehtyä kesälätsää. Semmoista, jonka artesaaniopiskelija voisi painaa päähänsä vaikka markkinoille tai festareille tai muihin vastaaviin ulkoilmatilaisuuksiin. Ascot-tyyppisiin juhliin tuskin koskaan joudunkaan pönöttämään ;) Eipä siinä auttanut muu kuin etsiä sopivaa mallia. Semmoinen löytyi Debbie Stollerin kirjasta Stich'n bitch Koukussa. Ohjeessa oli kyllä muutama virhe, mutta selvisin niistä vanhaan tapaan, purkamalla ja pähkäilemällä. Kun tuota virkkausta olen harrastanut vähemmälti, niin tuli taas opittua uusia juttuja, kuten klustereiden ja päinvastaisten puolipylväiden tekoa. Kuviovirkkaus on klustereista ja  lierin reunat niitä pakittamalla tehtyjä puolipylväitä. Lanka on kaksinkertaista Novita Tenneseetä, pinkkinä tietty. Vajaat kaksi kerää sain tähän kulutettua. Ainakin toinen kesätavoitteeni toteutui, lanka nimittäin löytyi vanhoista varastoista, uutta lankaa ei tarvinnut ostaa.

Lätsän lierin reunaan piti ohjeen mukaan ujuttaa virkatessa rautalanka, jotta sitä voisi muotoilla paremmin. Se kuitenkin jäi ikävästi näkyviin, joten jätin rautaosat pois. Taitaa tämmöinen variksenpelätinmalli sopia paremmin päähänkin.

Lätsä sopii erinomaisesti myös eteistäni vahtivalle Mörölle. Mahtaakohan meille tulla siitä vielä eturistiriitoja. Pelottaa...