Nyt kun Joulun lahjat ovat paljastuneet, voin vihdoin kertoa sukkajuttuja. Olen nimittäin aina tykännyt villasukista, tänä syksynä olen eritoten niihin ihastunut. Liekö syynä iän mukanaan tuoma vilutuksen lisääntyminen vai myönnytys mukavuudenhalulle…

 

Syksyn Tapion kaupan retkellä käteen tarttui sinisävyinen Regia-lanka. Ihan oli Kaffe Fassetin suunnittelemaa väritystä. Fasset on mielestäni ihan oiva kirjontojen ja kirjavien villapaitojen suunnittelija, mutta hänen tilkkutöistään en oikein tykkää. Liikaa sekamelskaisia ja kirjavia kankaita, kuviot häviävät värien sekasotkuun. Sukkalangat taitavat olla hänen viimeisin valloituksena ja ne näyttävät hyviltä. Pari kerää ohutta sukkalankaa siis alkoi muuttaa muotoaan sukiksi.

 

Joululahjaostoksilla poikkesin Pojan kanssa Porin Lavikolle. Sieltä tullessani huomasin kassiin tupsahtaneen pari kerää samanmerkkistä ja saman hepun suunnittelemaa, mutta paksumpaa sukkalankaa. Näistä molemmista sain juuri joulun alla itselleni valmiiksi sukat. Hauskinta näiden teossa oli se, etten hakenut lankakeristä samaa värikohtaa sukan aloitukseen. Niin raidat ovat ihan eri kohdissa sukkapareissa, vaan mielestäni näyttävät silti ihan pareilta.

2179291.jpg

 

Virolaiselta kesälääkäriltämme sain työparini kanssa joulupaketit ja niin päätimme muistaa häntä myös. Minä väsäsin tossut punakirjavasta Novita Isoveli-langasta. Malli on Stine Hoelgaard Johansenin kirjasta "Suloiset sukat". Helpot ja hauskat toteuttaa. Jalan kokoa muistelin, että taisi olla hiukan isommat kuin omani, joten sen mukaan väsäsin. Toivottavasti ovat sopivan kokoiset.

2179294.jpg2179296.jpg

 

Novita 7 veljestä Polkka on tämän vuoden uusi kirjava suomalainen sukkalanka. Pitihän sitäkin kokeilla. Kaikkia värejäkin teki mieli, siispä piti varustaa näillä koko perhe. Näissä sitten polkataan nyt koko sakki.

2179297.jpg

 

Muuten arvatkaapas, mitä Poika teki tuolloin ennen Joulua Lavikon käsityöliikkeessä? Osti villalankaa, joululahjaksi äidille ja siskolle!