"Rikas mies jos oisin, niin mulla olis lauma kanoja ja ankkoja ja vaimollakin kaksoisleuka." Näin kiteytti Tytär Uudenvuoden aattona näkemämme musikaalin Viulunsoittaja katolla.

tevje.jpg

Kuva on napattu Porin teatterin sivuilta. Vesa Haltsonen pääroolissa maitomies Tevjenä oli vertaansa vailla. Välillä ihan selkäpiissä tuntui tulkintansa.

Väliajalla kahvitellessa Tytär huomasi haikaillen, että ravintolassa oli juustokakkuakin tarjolla. Ällistyi, kun sanoin, että voi sitä kotonakin tehdä. Siispä ensimmäisenä arkena tarvikkeiden hakuun.

Meillä on pieni päärynäpuu, jonka hedelmät ovat raakana sen makuisia, että pitää olla melkoinen masokisti, jotta semmoisen pystyy syömään. Siipan täti kokeili niistä kuitenkin hilloa ja erinomaista tuli. Päätin sillä maustaa juustokakun pelkän sitruunamehun sijaan.

IMG_0027.JPG

pohja:

200 g kaurakeksejä

50 g margariinia

täyte:

400 g maustamatonta tuorejuustoa

1 1/4 dl sokeria

4 munaa

1 rkl sitruunamehua

2 rkl päärynäsosetta

2 tl vanilliinisokeria

4 rkl perunajauhoja

Murskaa keksit muruiksi ja lisää sulatettu rasva. Painele seos irtopohjavuoan pohjalle. Laita jääkaappiin.

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita tuorejuusto, perunajauho ja vanilliinisokeri. Lisää vaahto ja lopuksi sitruunamehu ja päärynäsose. Kaada seos pohjan päälle.

Paista 175 asteessa n. 45 min, kunnes täyte on hyytynyt.

Syödään jäähtyneenä vaikka kahvin kera. Meillä kakku hävisi ennätysvauhtia, hyvä kun kerkesin alla olevan kuvan ottaa.

IMG_0031.JPG