Kaikkihan tietävät, että Amerikassa on kaikki mahdollista. Samanlaisia elämyksiä tapaa vain harvoin täällä Pohjolassa. Esimerkiksi suomalaisen villakehräämön tuotteita ei voi ostaa keskellä yötä mistään. Paitsi Korialta, ABC liikennemyymälästä. Sen ulkoseinässä palaa yötä päivää kutsuva valomainos:

Sisäpuolella ohjataan ystävällisesti niin menopelitarvikkeiden kuin villakehräämön tuotemyyntiinkin.

Ja siellä ne ovat! Unohtumaton yöelämys, jota pääsee Suomessa kokemaan vain Korialla!

Uusi ajanlasku on alkanut: Nyt aika jaetaan siihen, mikä oli ennen keskiyön lankaostoksia ja mikä niiden jälkeen...

Korialta toivuimme Nastolaan ja Lahteen. Lahdessa sankarilääkäristä oli tullut intomielinen omakotitaloasuja. Kissansa vaan oli laihduttanut kuusikiloisesta vatsa maata viistävästä emäntäkatista hädin tuskin tunnistettavaksi tytönruipeloksi. Harkitsin jo lastensuojeluviranomaisille ilmoittamista, mutta annoin kuitenkin olla. Kahvilla maistoimme vaimonsa leipomaa suussa sulavaa piirakkaa. Lapsensa olivat kasvaneet ja uusia taitoja oppineet.

Nastolassa taas ylimmäinen assistentti puolisoineen oli pistänyt pöydän koreaksi ja kokannut taivaallisen hyvää ruokaa. Mikä parasta, sen sai nauttia hyvässä seurassa, koko keskinäisen kehumisen kerhon voimin. Sunnuntaiaamuna pääsimme vielä sight seeing ajelulle näkemään Toivonojan kartanon, jota muuan tunnettu herra Ollila on alkanut kunnostaa. Komean näköistä oli ja vielä komeampaa varmaan tulossa. Järkevä kohde laittaa ylimääräisiä rahojaan, vanhan maalaisarkkitehtuurin kunnostaminen. Samalla reissulla tuli kierreltyä Pajulahden ja Vierumäen urheiluopistojen laajat alueet.

Yksi tarina, jonka kuulin reissulla. Sankarilääkäri, tuo lähes tuore omakotitaloasuja, oli jo tutustunut naapureihinsa. Eräänä sunnuntaina oli mennyt autotalliin lattiaa maalaamaan ja poistanut pyhäverkkarit jalastaan, etteivät ne tahriintuisi. Pelkissä kalsareissa maalaus sujui hyvin, mutta välillä tuli kiire käymään sisällä. Eikun verkkarit nopeasti päälle ja autotallista ulos kadun varteen. Samaan aikaan tuli naapurin emäntä näkösälle ja kohteliaana miehenä sankarilääkäri sanoi: "Päivää". Samassa wups, verkkarit putosivat nilkkoihin! Tohtorimme tuumasi, että sen jälkeen hänestä on tuntunut niin kuin naapurin emäntä häntä jotenkin karttelisi...