Lomassa on semmoinen kiva piirre, että saa tehtyä töitänsä valmiiksi. Tai edes yhden työn...

Olen aikoja sitten ostanut portugalilaista Rosarios4:n Sole Latte lankaa. Kyseessä on maidon kaseiinista tehty muuntokuitulanka, siis maitolanka. Maito on ilmeisen raskasta tavaraa kuituna, sillä 100 g:n kerässä on vain 165 m lankaa. Hinta taas on ruokottaman korkea, samalla rahalla olisi saanut monta kerää Seiskaveikkaa. En ihan viitsinyt siitä kuluvaisia sukkiakaan tehdä, vaan lanka sai odottaa toista vuotta arvoistansa ideaa. Keväällä bongasin Knitted Lace of Estonia-kirjasta "rahakiri"-malli. Siinä kolikon tapaiset kuviot seuraavat ketjussa. Juu-u, rahamalli, eikös tämä aihe sovikin turkasen kalliille langalle kuin nenä päähän. Siispä tuumasta toimeen.

1%20kuvio.jpg

Langan kirjavuuteen vähän hukkuu kuvio, mutta ei se haittaa. Lanka sinänsä oli mukavan tuntuista neuloa, eikä taatusti kutita yhtään. Eikä aiheuta oireita laktoosi-intolerantikolle, kaseiiniallergikot ovat sitten asia erikseen.

200 g:sta lankaa tuli huiville kokoa 170 x 16 cm. Kuvio on sen verran kiva neuloa, että saattaisin sillä mallilla tehdä jotain muutakin.

2%20koko%20huivi.jpg

En ajatellut ottaa huivia omaan käyttööni, joten katsotaan, mihin se tulevaisuudessa johkaantuu...