Toissasunnuntaina illansuussa, kun olimme selviytyneet sukulaiskutsuista, pääsimme vihdoin suuntaamaan kohti pohjoista. Jaksoimme ajaa Evijärvelle asti. Siellä pienessä mukavassa niemessä sijaitsi paikallinen leirintäalue. Aamulla kun piti lähteä ajoissa matkaan, Siippa huomasi, että yöksi jätetty ilmastointi oli tyhjentänyt auto-osan akun. Ei auttanut muu kuin odotella muutama tunti akun lataantumista. Sentään ennen puolta päivää lähti Emppu käymään.

Ex-työkaverini Lahdessa oli kehunut Kärkkäisen tavarataloa. Suuntasimme siis katsomaan Ylivieskaan samaista mahtiliikettä. Kyl vai oliki. Tavaraa jos minkälaista ja kaikilta aloilta. Tämmösen maalaistollukan pää ihan sekaisin meni mokomasta. Hengissä kuitenkin selvittiin. Tuli ne tarpeelliset vessapaperitkin ostettua.

1%20k%C3%A4rkk%C3%A4inen.jpg

Tien päällä näkyi paljon matkailuautoja ja -vaunuja, uusia ja vanhoja. Yksi hienoimmista oli tämä ihastuttava retro-Hymer.

2%20retrohymer.jpg

Yöksi parkkeerasimme Oulun Nallikariin. Koko yön satoi vettä kuin aisaa. Aamulla totesimme asuvamme vesilammikossa. Onneksi maa oli sen verran kovaa, ettei auto painunut ja pääsimme jatkamaan matkaa.

Ekat porot tulivat vastaan Kiiminki-Pudasjärvi-välillä. Poikkesimme kahvilla Niemitalon juustolassa. Lämmintä leipäjuustoa kahvin kanssa, ei hullumpaa. Ranuan kautta Rovaniemelle, Joulupukin pajalle. Siellä vallitsi entinen kauppameininki. Kaupan oli mm. villakangastakkeja, joiden kirjonta kiinnosti. Hinta oli sitä luokkaa, etten edes ajatellut kaivaa kuvetta. Sitä paitsi ne olivat Norjassa tehtyjä. Missä mahtaa lymytä suomalaiset tekijät?

3%20villakirjonta.jpg

Leiriydyimme Sodankylään. Paikallinen campingalue oli oikein viihtyisä. Autopaikat oli erotettu loosheiksi pihlaja-aidanteilla. Ilta kului Siipalla teinityttöjen rantapalloa seuratessa. Hyviä olivat kuulemma pelaamaan tytöt ;) Minä räpsäilin joutessani kukkia, kun sitä nuorten miesten joukkuetta ei näkynyt...

norja%202009.jpg

Sodankylä on muuten mukavan tuntuinen kaupunki. Jos pitäisi muuttaa jonnekin pororajan taa, niin sinne minä menisin. Ihmisen kokoinen paikka. Ja talvisin varmaan kunnolla lunta.

Keskiviikkona suuntasimme kohti Inaria. Vajukosken altaalle poikettiin kahville.

5%20vajukosken%20allas.jpg

Kioskissa oli myynnissä kaikenlaista turistikamaa. Yhdestä hyllyn nurkasta löysin nappeja. Poronluisia nappeja, vau. Ei tarvinnut kahta kertaa miettiä ostanko.

6%20napit.jpg

Kiilopäällä poikkesimme syömässä kermaista lohikeittoa. Lisänä rapsakaksi lämmitettyä ruisleipää voin kera. Sairaan hyvää. Täällä tuli täyteen ensimmäinen 1000 km Empun mittariin.

Inarissa tuumasimme, että johan tässä on Suomessa oltu. Päätimme siis ajaa vielä illan suussa Norjan puolelle. Sevettijärvellä poikkesimme paikalliseen baariin. Sen seinällä oli tauluja, joissa jostain syystä kehotettiin lähinnä alkoholin käyttöön. Tämä oli vähän viksummasta päästä.

7%20sevetin%20baari.jpg

Näätämössä kuhisi rajakauppa. Saimme Empun tankin täyteen Suomen hinnoilla. Parin kilometrin päässä oli raja. Ei näkynyt ketään, humps, olimme Norjan puolella.

Leiriydyimme Kirkenes Campingiin. Sen huoltorakennuksen nojalla könötti kottikärryt, joiden kyljessä luki "Fiskars".