Tämä tarinan tuotto olisi pitänyt aloittaa jo viime syksynä, vaan aika ei ollut silloin otollinen. Nyt toivoakseni on.

Syksyllä 2007 aloitin käsityön taiteen perusopinnot paikallisessa kansalaisopistossa. Kokeilevan käsityön kurssin tavoitteena on suorittaa 21 opintopistettä kolmessa vuodessa ja saada päälle todistus. Blogissani kerron kurssiin liittyvistä asioista ja muistakin käsitöistä mitä kohdalle sattuu. Reissaaminen niin jalan, pyöräillen kuin autoillenkin kuuluu myös aiheisiini.

No se siitä ja nyt asiaan. Ensimmäinen kurssiaihe oli Taitettu paperi. Ja tarina alkaa:

Alussa oli kasa papereita. Kopiopaperia, lahjapaperia, askartelupaperia. Huhhuh, ei tunnu olevan oikein minun juttuni...

Epäilevin mielin otin näppituntumaa paperin taitteluun. No joo, menetteleehän tämä. Vaan kurssityöksi pitäisi valmistaa sarja viidestä samanlaisesta origamista, jotka suurenevat aina 20 %. Mistä kummasta semmoisenkin tekisi? 

Kokeilin jotain ihanaa siivekästäkin, vaan ihana siitä ei tullut. Minun hyppysissäni se muistutti jotain ihan muuta. Siis elukat eivät tule kysymykseen.

Laatikoita kokeillessa tuli mieleeni, että sarjahan voisi ollakin sellainen, jonka voisi laittaa esille sisäkkäin. Vaan tämmöiset rasiat eivät oikein innostaneet.

Välillä kokeilin napsahtelevaa heksaedriäkin. Vaan kattini mielestä moiset hömpötykset ovat ihan turhia, ei niiden päälle voi mennä edes makaamaan.

Vihdoin löysin soutuveneen mallin. Haa, tämäpä mukava malli, mielikuvitusta herättävä. Vaan millaisesta paperista? Vaaleanpunainen kiiltävä lahjapaperi on ainakin aika ällöttävä.

Yhtäkkiä kurssilla ilmestyi pöydille isot paperiarkit ja maalia, kaikki alkoivat maalata itselleen omanväristä paperia. Hädissäni tartuin punaiseen ja siniseen maalipurkkiin ja sudin niitä arkilleni. Maalissa oli jotain ylimääräistä, sillä maali muuttui paperilla laikukkaaksi, elävän näköiseksi pinnaksi.

Varastosta löytyi lisäksi harmaata, himmeästi hohtavaa lahjapaperia. Eikun taittelemaan paatteja!

Vaan auts, paperi on herkkä kapistus, se repeää helposti! Nyt tarkkana!

Siinä ne vihdoin ovat: Paatit rinnakkain...

ja sisäkkäin.