Eilen hyppäsin Tyttären kanssa Ooppeliini  ja suuntasimme sen nokan kohti pohjoista. Honkajoen jälkeen tulimme Etelä-Pohjanmaan puolelle. Isojoen ja Kauhajoen välillä huomasin tien poskessa viitan "Kyllikki Saaren suohauta". Aiemmin siellä ajaessani en ollut sellaista huomannut. Nyt viitan viereen oli tehty parkkipaikka, sinne siis poikkesimme. Patikoimme pientä polkua noin sata metriä, kunnes hautakivi tuli vastaan. Karu, pikkasen karmaisevakin paikka ja niin on ollut rikoshistorian salamyhkäisimpiin kuuluva tekokin.

1828461.jpg

Kauhajoen Päntäneellä odotti retken pääkohteemme, nimittäin Lankatalo Tapion kauppa. Tytär sieltä pääasiassa täydensi lankavarastojaan, minä vaan ihan vähän... Mielettömän ihana kauppa, onneksi sijaitsee sen verran pitkällä, ettei tule usein poikettua. Meinaan kun ei budjetti sitä kestäisi :) Saas nähdä mitenkä Tytär selviää kaikkien pussiensa ja kassiensa kanssa tänään Turkuun.

Kauhajoelta jatkoimme matkaa Jalasjärvelle. Alkumatkasta piti ihan pysähtyä, kun näimme oudon näköistä viljelmää tien varressa.

1828463.jpg

1828465.jpg

Joo-o, kyllä se hamppua on. Kasvatetaan ilmeisesti kuitenkin kuidun tähden. Tytär tuumasi, että kyllä noita lehtiä varmaan voisi polttaakin. Ei silti riivitty yhtään mukaan. Vaikka nälkä oli melkoinen, päätimme kuitenkin kestää ilman kemiallisia ruokahalun vähentäjiä Juustoportille saakka. Sieltä sitten maittavan aterian jälkeen kotiin. Perinteinen Etelä-Pohojammaan pikamatka.