Synttäreitä vietettiin ties kuinka monta päivää, vaikka en varsinaisia juhlia ole pitänytkään. Jatkoa on vielä luvassa, mutta tässä väliaikatiedotetta.

 

Kuukausi sitten kävivät sukukokoustiimin jäsenet meillä täytekakulla. Mukana heillä oli kukkien lisäksi maljakkoa ja viinipulloa. Viinipullo on jo tyhjennetty, mutta maljakko on tallella, vaikka sitä ei kuvaan tullutkaan.

 

 

Kiltalaisille vein pari viikkoa sitten itse tekemääni kakkua. Palatessani oli kainalossa humpuukipatalappu, valkoisista pitseistä ynnä muista hörsöistä tehty minitilkkutyö, jota ei tulisi mieleenkään vielä lähelle mustuneita patoja ja kattiloita. Mukana oli myös uniikki tilkkukortti.

 

Varsinaisena merkkipäivänä vein heti aamusta auton katsastukseen ja läpi meni. Sitten hain Pojan passin nimismieheltä – tämä ”nimismies” kuulostaa jotenkin eksoottisemmalta saatikka ”poliisiaseman kanslia”. Sen jälkeen huristelin maakunnan pääkaupunkiin ja osteskelin tarvikkeita tulevaa reissua varten. Kaverini odotteli jo kahvin ja kakun kanssa kämpässään ja niin loppupäivä parannettiin maailmaa. Häneltä sain hyvin vakavasti otettavat kirjat ”Maisa ja Kaarina, Naisten lajit” sekä ”Madventures, kansainvälisen seikkailijan opas”. Edellinen on erittäin eksakti kirja naisliikunnasta ja jälkimmäinen suorasukainen opas kaikenkarvaisille maailmankulkijoille.

 

Perjantai-iltana kokoontui koko perhe pitkästä aikaa olohuoneeseen ja puheiden ja laulun kera sain kauan himoitsemani Kalevalakorun Lapsikorut. Lauantaina kävimme perheen kanssa syömässä Raatihuoneen kellarissa. Sitten tutustuimme oikein intendentin johdolla Porin uusimpaan museoon Rosenlew-museoon. Kiinnostavaa lähialueen historiaa, firma on ollut monipuolinen ja iso työllistäjä aikoinaan. Tuttuja juttuja siellä näkyi silitysraudasta Porin Mattiin.

 

 

 

Museon pihalla oli taideteos, jonka nimeä en enää muista, mutta siitä tökötti hauskasti Rosenlewin logoja.

 

 

 

Kakkukahvien jälkeen menimme vielä elokuviin. Kyseessä oli Markku Pölösen kulttielokuva Ralliraita, pääosissa Heikki Silvennoinen, Olavi Uusivirta, Peter Franzen, Laura Birn, Satu Silvo ja Kai Hyttinen.. Hauska leppoisa rallileffa.

 

Sunnuntaina tulivat kahville Maatalousnaisten edustajat. Tämä homma oli vähän yllätysjuttu, sillä en ollut arvannut, että hekin muistaisivat entistä lyhytaikaista sihteeriään. Vaan viiri sieltä tuli, kukkien kera.

 

Työkaverit olivat kierrättäneet pussia ahkerasti ja sain pesämunan uuden reissukameran hankintaan. Vähän siihen lisäsin killinkejä omista sukanvarsista ja niin on tämän jutun ylimmäinen kuva uudella pelillä räpsästy. Työparini oli hankkinut pakettiinsa oikein huippulahjan: vaaleanpunaiset puntilliset naisten alushousut, vau! Semmoisia kun kuulemma saa tässä iässä jo alkaa käyttääSilmänisku Yllätyksenä tulivat vielä ammattijärjestön kukat.

 

Halauksia ja onnitteluja on satanut ja kakkua on syöty monenlaista: suklaakakkua, juustokakkua, kinuskimarjakakkua, itse tehtyä unelmakakkua, vadelmakermakakkua. Tuntuu, että kohta kakkua pursuaa korvistakin ulos. Vaan kohtsillään nousen peltilintuun, joka vie minut kauan kaivatulle synttärimatkalle itäisille maille. Palaan astialle puolikuun jälkeen.