Olen minä muutakin ehtinyt kuin vain reissata. Sohvan nurkassa olen istunut ja värkännyt. Jotain valmistakin on syntynyt. Uuden sohvan hankin, kun yhden hengen vuodetuoli tuntui vähän ahtaalta vieraiden istua. Se matkasi siis Tyttären kämppään Turkuun ja tilalle tahdoin punaisen sohvan. Se huusi tietenkin jo kaupassa sohvatyynyä. Tämän kevään trendikäsityö näyttäisi ainakin Suomessa olevan virkattu neliö, isoäidin neliöksi kutsuttu. Sohvatyynyyn tuli siitä tämmöiset versiot.

Langat ovat 7 veikan ja muita samanpaksuisia jämiä. Tyyny kirvoitti heti sisarusten saunailtana keskustelua siitä, kumpi on etupuoli ja kumpi takapuoli. Yleinen mielipide oli sitä mieltä, että yllä on etu- ja alla takapuoli.

Pari vuotta sitten ostin Turun keskiaikaisilta markkinoilta kaksi vyyhteä sinisävyistä lankaa, jossa oli siellä täällä pinkkiäkin. Toinen oli vähän tummempaa kuin toinen ja pätkävärjättyjä. Tänä keväänä otin vyyhdet käsittelyyn. Keksin yksinkertaisen mallin, jotta langan värit pääsisivät oikeuksiinsa.

Ihan peruskolmio malli on, mutta istuu hyvin harteilla.

Baktuksista en ole vielä päässyt eroon. Viimeksi syntyi tämmöinen Marks&Kattens Fame Trendin väristä n:o 651. Langassa vaihtuu väri mukavan epäjärjestyksessä.

Lumet ovat melkein sulaneet pihasta ja naapurin leikatut kissatkin ovat enemmän liikkeellä, kun lumikinokset eivät haittaa vaelluksia. Tänä aamuna tepasteli terassilla punarinta ja viime lauantaina kipitti auringonpaisteessa tämmöinen otus ja ihan selvästi kuulin, kun se hoki mennessään "kesä tulee, kyl se tulee".

Hyvää Pääsiäistä!