Kävin eilen Tampereella kotimaan matkailumessuilla. Prosyyriä tarttui mukaan jos jonkinlaista. Toivottavasti niistä on hyötyä ensi kesän reissuja suunnitellessa. Ihmeen vähän oli tietoa tarjolla Itä-Suomesta ja Lapista, muu maa oli nyt enemmän esillä. Lieko jokin harkittu matkailupoliittinen teko vai mikä.

Samaan aikaan Pirkkahallissa oli keräilymessut. Olen sieltä täältä kohlinut vuosien varrella sormustimia. Kun Tanskassa oli muutama vuosi sitten pohjoismainen tilkkutapahtuma, näin Odensen sunnuntai-kirpputorilla aivan upean hopeasormustimen, jossa pää oli helmiäistä. Otti oikein tavallisen paljon pattiin, ettei viimeisenä reissupäivänä löytynyt pussista tarpeeksi Tanskan rahaa sen ostamiseen. Sormustinkaappini on edelleen moista ihanuutta ilman.

1481061.jpg

Vaikka se sisältääkin harvinaisen erikoisuuden, nimittäin Tyttären ala-asteella virkkaaman sormustinlaukun, niin edelleen haikailen hopeasormustimen perään. Keräilymessuilta etsiskelin niitä ja löysinkin kolme, joista ainakin kaksi oli 1800-luvulta peräisin. Varmasti olisivat olleet hintansa väärtti. Vaan kun kerran on nähnyt oikein sävähdyttävän hienon, nämä laadukkaat kotimaisetkaan eivät sytyttäneet. Sinne jäivät sitten toisten ostettaviksi.

Sormustinkaappini alkaa kyllä olla hieman ahdas. Pitäisiköhän metsästää välillä uutta isompaa kaappia vai menisinkö ensi talveksi puutyökurssille semmoista väsäämään...