Joskus vuosia sitten tilkkukillassa opeteltiin dominoneuleen tekoa. Siinä neliö aloitetaan kahdesta alareunasta ja keskellä kavennetaan joka toiselle kerroksella niin, että siitä muodostuu neliö ja kavennukset jäävät neliön halkaisijalle. Seuraavan neliön silmukat poimitaan edellisten reunoista.

esidomino.JPG

Näytetilkku on pyörinyt kurssista lähtien työpöydällä ja kaapiston päällä ja siellä täällä. Aina on mielessä kummitellut, että tuolla konstilla olisi joskus kiva tehdä jotain. Raidallisesta voisi tulla hauskempi kuin yksivärisestä. Viime syksynä vihdoin pisti Garnstudion sivuilta silmään dominohuivin ohje. Sopivan lämpöisen sävyinen lankakin löytyi  Drops Fabel-langasta. Siispä puikot käteen ja hommiin.

IMG_0006.JPG

Ohjeesta poiketen neuloin neliöt kaitaleittain alkaen alhaalta vasemmalta. Siten säästyi lankaa neliöiden aloituksissa, kun edellisen neliön viimeisestä silmukasta tuli samalla seuraavan neliön ensimmäinen silmukka, eikä lankaa tarvinnut katkaista. Välillä työ jäi pakosti kesken kokeilevan käsityön kurssitehtävien ja joululahjojen teon takia. Joulun jälkeen päätin tehdä huivin valmiiksi vaikka mikä olisi. Niinpä tuli työtä tehtyä jopa hotellihuoneessa työmaan vuosijuhlan alkua odotellessa. Välillä tuli Kattikin auttamaan hommassa.

IMG_1344.JPG

Tänään vihdoin sain viimeisetkin langat pääteltyä. Huivin koko on n. 71 x 155 cm.

IMG_0002.JPG

Säästötoimista johtuen lankaa jäi yli sen verran, että taidan väsätä siitä vielä jotkut jalkuimet...