Kokeilevan käsityön tämän syksyn teema on kattauskokonaisuus. Tarkempi teema mietitään itse. Kurssiin sisältyy ehto, että pitää käyttää yhtä tai kahta työtapaa, jota ei ole ennen käyttänyt. Siispä sitä pähkäilemään. Ainakin astiat tarvitsisi tehdä itse, samalla tulisi ainakin yksi uusi työtapa opeteltua.

Eilen menin ensi kertaa savityökurssille astioiden teko mielessäin. Sitten lapsuuden ja vähän äitiydenkin muovailuvahojen jälkeen en ole minkään näköistä massan muokkausta harrastanut. Kansalaisopiston ohjelmassa luki, että alkeista olisi kyse, mutta kuten arvata saattaa, kurssille tuli jo vuosia savea muokanneita. Pikkusen oli perhosia vatsassa, mahtaako meikäläinen lainkaan pärjätä tämmöisessä kokeneessa porukassa.

Ensimmäisen illan aiheeksi annettiin "Minä liikkeessä" ja ohjeistettiin tekemään ihmishahmo sellaisesta liikkeestä mikä on itselle tuttu ja tyypillinen. Voi hirvitys, ihmishahmo ja vielä jokin liike! Mieleen ei siinä hötäkässä tullut kuin autolla ajo. No ei mahtanut mitään, jotain piti alkaa väsätä.

Sormet alkoivat etsiä savesta autolla ajajaa. Ensin löytyi pää ja iso nokka. Sitten jalat, kädet... Aikansa kun hieroi, löytyi savimöykystä ihmismäisiä muotoja. Ja lähes se vasemmalle kaartavan ajajan asentokin.

IMG_0948.JPG

IMG_0950-1.JPG

Ensimmäiseksi savityöksi melkoinen teelmys. Vaan ei tästä kyllä tekijää tunnista ;D