Toinen viikko koulua oli ihan yhtä vauhdikas ja työntäyteinen kuin ensimmäinenkin. Punonnan kurssi jatkui. Markameeta ja narutöitä tehtiin vielä alkuviikko. Pari kertaa on meinannut avaimet jäädä lukkojen taa, siitä varmaan keksin solmeilla avainketjun hamppulangasta.

"Komian tähären" laitoin alaosaan metalinvärisen helmenkin.

Pikkuisen makrameeta on myös tässä keramiikkanappi-helmiriipuksessa, joka on ollut pitkään keskeneräisenä, koska en ole keksinyt siihen sopivaa punosta ennen kuin nyt. Lanka on muutama vuosi sitten hankittua nokkoslankaa. Kuva ei ole maailman parasta luokkaa, mutta korusta tykkään nyt kovasti.


 

Osmanrinki tehtiin sisalnarusta. Tämä menee ensi viikolla vielä loppukäsittelyyn, värjäykseen ja muokkaukseen (eli hakataan).

Apinannyrkkikin onnistui, samoin sen ripustuslenkkiin tehty pleissaus eli narunpään pujottelu niin, ettei se purkaannu.

Hiiriä solmeiltiin pinoon avaimenperissä. Sini-mustat ovat sähköjohtojen sisusjohtoa, puna-valkokirjavat ovat nyöreistä. Jälkimmäiset ovat vielä päättelemättä, mutta teen sen, kunhan löydän jostain sen punaisen langan...

Loppuviikosta aloimme vääntää rottinkia. Sain aikaiseksi pannunalustan, joka odottaa vielä värjäystä, sekä kauan kaipaamani leipäkorin. Arvelutti rottingin käsittely, sillä se tuntuu haperalta käteen. Pienellä liotuksella viileässä vedessä se kuitenkin taipuu murtumatta. Kurssitehtävänä oli vaneripohjaisen rottinkikipan teko, siispä sitä vääntämään. Elintarvikeastia oli tulossa, sen takia vaneripohja käsiteltiin ensin öljyllä. Loimirottingit pujotetiin vanerissa olleista reijistä läpi ja  kiinnitettiin vanerin pohjaan omalla punonnallaan.

Kuteeksi käytettiin astetta pienempää rottinkia. Sillä piti punoa sekä fitsiä että kimmeä, eri punontamalleja. Lopuksi vielä punottiin reuna loimilangoista.

Kuvaa ottaessani rottinki oli vielä vähän märkää,sen takia leipäkori on vielä hiukan kirjava.

Viikonloppuna olen pähkäillyt jatkoideaa rottingista. Onneksi välillä aivot ovat saaneet levätä Ykkösvelipojan mökillä hyvän ruuan, saunomisen, uimisen ja auringonlaskun merkeissä.