Olin Viron reissun jälkeen hyvin tohkeissani siitä, että nyt ollaan sitten ihan ulkomailla käyty opiskelemassa pitsin neulontaa. Omaakin huivia oli pikkuisen aloitettu saatujen oppien mukaan. Vaan perjantaina tuli Tytär viikonloppukylään. Harteillaan Haapsalun huivin mallilla tehty upea hartianlämmitin.

2%20tytt%C3%A4ren%20huivi.jpg

 

Hän oli värkännyt luomuksen omassa pienessä kämpässään Turun Ylioppilaskylässä, ihan ilman kursseja. Ohjeenaan kirja, joka kertoi englanniksi kaiken Haapsalun huivista. Pakko saada sama kirja, siispä heti maanantaina tilasin sen Hobboksista. Nopeaa toimintaa tässä kaupassa, sain kirjan postissa jo tiistaina.

3%20kirja.jpg

 

Kyseessä on Nancy Bushin kirja ”Knitted Lace of Estonia”. Siinä kerrotaan seikkaperäisesti Haapsalun huivin historiasta sekä esitellään ja annetaan ohjeet moneen malliin. Haapsalun huivimalleja on luotu monelle kuuluisalle henkilölle. Alakuvassa Ruotsin kuningatar Silvialle tehdyn mallin ohjeet.

4%20kirja%20sis%C3%A4lt%C3%A4.jpg

 

Tyttären kirjasta löysin jo viikonloppuna uuden mukavamman mallin pörröiselle mohairlangalleni. Täynnä puhtia kuskaan nyt huivin tekelettäni mukanani paikkaan kuin paikkaan ja koitan värkätä sitä joka välissä. No, töihin sitä ei oikein voi viedä. Haittaa leipätyö pahasti näitä harrastuksia.

1%20oma%20pitsinalku.jpg

 

Kirja on täynnä mielenkiintoisia malleja. Olenkin jo kaivellut lankavarastoani sekä tutkinut nettilankakauppojen tarjontaa seuraavia projekteja varten. Tyttäreltä olen tilannut hänen käsin kehräämäänsä lankaa huivillisen. Käsityöläissukua ollaan…