Lapsena palellutin varpaani muutaman kerran oikein kunnolla. Jokainen, jolle on käynyt samoin, tietää miten tuskallista on, kun jäinen tunnottomuus alkaa patterin lämmittäessä vaihtua punaisena kuumottaviin varpaisiin. Vieläkin muistan, miten tuli ulvottua sitä pakotusta.

Varmaan ainakin osaksi noiden palelluttamisien seuraksena tänäkin päivänä lempiasusteeni on villasukat. Kesät talvet. Tai noh, ehkei ihan pahimmilla helteillä, mutta kuitenkin. Unikin tulee silmään parhaiten villasukat jalassa.

Äitini opetti aikoinaan minulle kunnollisen sukan kantapään teon ja vuosien varrella olen parannellut versiota niin, että melkein voisin sanoa neulovani  sukkia ihan omaan malliin. Tosin voi samat jujut olla käytössä muuallakin, joten eipä taida kannattaa hakea sille patenttia ;).

Viime vuosina muiden käsitöiden ohessa on kylläkin sukankudin jos toinenkin jäänyt kesken. Häpeäkseni on myönnettävä, että yhtenä jouluna Siipan piti teettää perheelle joululahjaksi sukat työtoverillaan, kun niitä ei muuten saanut. Yhdet sukat ostin joulumyyjäisistä. Mitä saamattomuutta! Lankaa on tullut kyllä ostettua vaikka minkälaista. Tänä keväänä päätin ryhdistäytyä ja otin varastoistani esille kolme jättiraitaista 7 veljestä. Aloitin Projektin, tarkoituksena saada varpaani lämpimään myös jatkossa ja ihan omin käsin.

 1457461.jpg

Ensiksi kävin käsiksi viime syksyn jättiraitalankaan. Murrettu vihreä ei oikein ole asustevärini, mutta punaisen kanssa ihan mukiinmenevän näköinen. Erityisesti pidän tuosta kirkkaamman punaisesta. Jotenkin minusta villasukissa pitää olla punaista, ne varmaan lämmittävät silloin paremmin...

1457462.jpg

Seuraavaksi neuloin edellissyksyn jättiraita-lankaa. Oranssi ei myöskään kuulu lempiväreihini, mutta tuo petroolinsininen on ihan ihq. Punaistakin näissä on, ihan tulen värejä. Varmasti lämpöiset.

1457464.jpg

Viimeiseksi JättiraitaSukkaProjektissani otin käsittelyyn tämän kevään jättiraitalangan. Pinkin ja harmaan yhdistelmä on houkutteleva. Valkoista jostain syystä kartan vaatteissani, siksi ehkä, että olen vissiin sottapytyn sukua. Vaaleanpunainen on taas punaista, mutta hienostuneempaa sellaista. Näistä varmaan tulee semmoiset fiinimmät sukat, joilla käydään kylässä ja silleen...