Eilen aamulla lähdimme taas patikalle lähimetsään. Tarkastelimme taimikon kuntoa talven jäljiltä. Kuusen taimen latva oli jo herännyt kevääseen.

1%20kuusentaimi.jpg

Turhan monen taimen kasvupiste näytti menneen tuholaisen suuhun. Myyrän työtä tämä on. Jotkut myyrät pystyvät kiipeämään jopa 2.5 metrin korkeuteen puun taimeen ja syömään kerkot kuten kuvassa.

2%20taimituhoa.jpg

Myyrän syömiä taimia oli niin paljon, että oikein ihmetellä täytyy, miten joskus sata vuotta sitten itäneet taimet ovat pystyneet kasvamaan suorina tähän päivään saakka. Myyrien lisäksi vihollisina ovat olleet taudit ja muut tuholaiset. En harrasta puunhalausta, mutta kyllä noista rungoista henkii voimaa muutenkin.

3%20kuusikko.jpg

Erään kuivuneen rungon juurella näkyi joukko siemenistä tyhjennettyjä käpyjä. Käpytikan työmaan jäljet

4%20tikan%20ty%C3%B6maa.jpg

Metsän laidassa on vanhan asumuksen rauniot. Tässä lienee ollut kellari.

5%20kellarin%20pohja.jpg

Ja tässä ehkä pirtin pohja. Pitäisiköhän kokeilla kaivaa ilmaantuisiko pohjista mitään löytöjä. Pitänee ottaa joskus lapio mukaan...

6pirtin%20pohja.jpg

Mökin entisellä pihapellolla oli siellä täällä savisia töppäreitä. Keltiäisen pesiä. Tästähän voisi kehitellä uudenlaista luontaishoitoa. Pistetään vaan makuulle maahan ja pää keltiäisen pesän päälle. Avot, kohta alkaisi virkistävä pistely. Ainakin velipoika virkistyi kummasti tällä tavalla joskus 40 vuotta sitten Silmänisku

7%20kelti%C3%A4ispes%C3%A4.jpg

Metsässä silmiin osui valkoinen kivi. Nyt täytyy myöntää, että maantiedon opettajan opit ovat aika lailla kiviasioissa unohtuneet. Kvartsia vai kvartsiittiako tuo on, vaiko mitä?

8%20valkoinen%20kivi.jpg