Pari viikkoa sitten lomallani aloitin projektin, jonka tarkoituksena oli värjätä mahdollisimman paljon kangasta mahdollisimman moneksi eri sävyksi. Aiemmilta tilkkutyön opetusvuosiltani varastoon oli jäänyt 30 metrin rulla kangasta, joka oli valmiiksi värjäystä varten käsiteltyä. Toisessa kaapissa taas oli laatikollinen Semitone-värejä ja kalsinoitua soodaa. Päätin hoitaa urakan ns. pussivärjäyksenä, koska astioita ei ollut tavoitteeseen nähden tarpeeksi. Ei muuta kuin kaikki liikenevät ämpärit lähitienoille ja kaupasta vahvoja muovipusseja ja kangas puolen metrin palasiksi. Neljä päivää läträsin vesien ja värien kanssa kyllästymiseen asti. Saunan lauteiden alla muhi ämpärikaupalla kankaita, pesukone kävi tämän tuosta. Yllättäen huomasin, ettei kangas riitäkkään kaikkiin sekoituksiin kuin olin suunnitellut. Ei auttanut muu kuin repiä yksi perintölakanakin palasiksi. Tänään sain vihdoin kaikki kankaat silitettyä ja tässä on tulos:

1502608.jpg

Hauskimmat kankaat tulivat kuitenkin ns. rättikankaista, siis niistä, joihin pyyhin yli menneet ja roiskuneet värit ja vedet pöydältä ja lattialta:

1502611.jpg

Yhteensä tuli värjättyä 33 metriä kangasta, puolen metrin palasissa, eli 66 palaa ja melkein yhtä monta eri sävyä. Luulisi noista riittävän silputtavaa hetkeksi aikaa ;)