1564182.jpg 

Istutin eilen illalla amppeliorvokkeja isoon porraspurkkiin. Tilasin ihan varta vasten tämmöisiä syvän sinisiä, ihana väri. Kunhan vaan muistan nyppiä siemenkodat pois ja kastella, säilyttävät kauneutensa pitkään. Kukista jäi kolme isoa muovista kukkapurkkia, jotka säilöin puusuuliin siltä varalta, että keksisin niille jotain käyttöä myöhemmin.

 Olin tässä taannoin uhkaavan tilanteen hallinta -kurssilla ja siellä miesopettajamme todisti oikeaksi väitteen miehen ja naisen erilaisuudesta. Hänen mukaansa kun mies puhuu, niin silloin hän ei samaan aikaan lyö. Nainen saattaa samanaikaisesti kuivata hiuksiaan, puhua puhelimessa, kävellä ja löydä hoitajaa harjalla päähän. Opettajamme itse oli tuo uhriksi joutunut hoitaja.

1564192.jpg

Minullakin on tapana kutoa ja lukea kirjaa samanaikaisesti, jos vielä on jotain naposteltavaa, se menee siinä sivussa. Tänään aloittelin Veikko Neuvosen suurta opusta suomalaisista luontokohteista. Samalla neuloin kesäpuseroa puuvillasekoitelangasta, mille kesälle, sen aika näyttää. Harmitti vaan, kun lankakerä pomppi sinne tänne eikä meinannut pysyä pöydällä ollenkaan. Silloin muistin vanhanajan keinon laittaa kerä kuppiin ja lattialle. Sieltä lanka juoksee mukavasti neuloessa eikä kerä karkaile. Hain kukkapurkin suulista, pesin, kuivasin ja voi lá!

1564195.jpg

Nyt lanka kulkee kuin unelma ja lukeminenkin on helpompaa. Kun vielä löytyisi jostain sitä naposteltavaa...