Ajoin Siipan kanssa pariksi päiväksi Nuuksion kansallispuistoon Espooseen. Pitihän tuo pääkaupunkiseudun kansallispuistokin bongata, kun kerran semmoista harrastetaan. Ensimmäinen ääni, jonka kuulimme auton moottorin sammutuksen jälken oli peltilinnun surina. Siis lentokoneen. Niitä suihkikin tämän tuosta peittäen oikeiden lintujen äänet. Outoa, oli vaikea sopeuttaa sitä mielikuvaani rauhallisesta kansallispuistosta.

1395894.jpg

Patikalle lähdettiin ja heti parkkipaikan vieressä puro solisi. Putouksen alle vedestä muodostunut vaahto oli jäätynyt jännäksi kuvioksi.

1395887.jpg

Puro seurasi polkuamme ja ylämäessä muodosti pikkukoskia, välillä sen reunoille oli syntynyt jääpuikkoja.

1395888.jpg

Nuuksio on kallioista seutua ja kiipeilemistä riittää. Tämä kalliojyrkänne oli Valklammen rannalla. Onneksi sitä ylös ei tarvinnut kiivetä.

1395889.jpg

Mustalampi on tullut kuuluisaksi kelluvista sammallautoistaan. Lammen vedenpintaa on joskus nostettu patoamalla. Silloin lautat ovat irronneet rannasta ja lähteneet uiskentelemaan keskelle lampea. Lammen jään kantavuutta emme kokeilleet, jostain syystä...

1395890.jpg

Kiirastorstaiaamuna aurinko lämmitti mukavasti, pari astetta oli pakkasta. Metsä oli taas eri näköinen uudessa valaistuksessa. Nyt kuulimme lintujen lauluakin ja yhden kottaraisen näimme tepastelevan polun vieressä olleen mökin pihassa. Kaatuneen puun pinnalta löysin kääpämuodostelmia. Näin luonto hoitaa jäteongelmansa. Jos tuota nyt edes ongelmaksi voi sanoa.

1395891.jpg

Taas kuljimme kallioiden yli, viertä ja välistä. Puroja solisi siellä täällä.

1395892.jpg

Lounaspaikkakin löytyi suojaisasta kallioiden lomasta. Lounaaksi oli, kuinkas muuten, "kapanossia tiätenki".

1395893.jpg

Jäätaidetta löytyi taas kirkasvetisestä purosta.

1395895.jpg

Pitkäperjantaiaamuna auton ulkolämpömittari näytti -14 astetta. Kattoikkunaan oli tullut kuurankukkia. Näin etelässä, ihme. Jaahas, nokka kohti kotia. Paluumatkalla kummastelimme lentokoneiden äänien lisäksi sittä, ettei tässä kansallispuistossa ollut tapana tervehtiä vastaantulijoita polulla niin kuin muualla. Katsottiin vaan alas tai sivulle päin. No, kai se on sitä pääkaupunkilaisuutta. Enpä halua vaihtaa maalaisuuttani siihen.