Perjantaina hyppäsimme Emppuun ja matka kohti Keskinäisen Kehumisen Kerhon vuositapaamista alkoi. Tampereella poikkesimme kuvaamaan Messukylän kirkkoa. Siellä meidät kuulutettiin 24 vuotta sitten, nuori morsein kun oli silloin Tampereen Messukylän seurakunnassa kirjoilla. Muistan kun jännäsin parvella, että koska se oma nimi sanotaan. Aika nopeasti se hetki tuli ja meni.

kuulutuskirkko.jpg

Kangasalalla etunenään ilmestyi hiano ajopeli, sivuvaunullinen mopo. Hätäpäissäni en saanut tarkennusta ihan kohdalleen, mutta komiasti kiiltää pelti siltikin.

sivuvaunullinen.jpg

Leiriydyimme Pälkäneelle Kostian virran rannalle. Venesatama oli ihan leirintäalueen vieressä. Näkymä Mallasvedelle päin.

kostianvirta.jpg

Kausipaikoilla näkyy yleensä monenmoista kukka-asetelmaa. Tässä yksi hauskimmista.

pajutraktori.jpg

Mallasveden selän takana siintää Valkeakosken piiput.

valkeakoski%20n%C3%A4kyy.jpg

Leirintäalueen vieressä on Kostian linnakkeen taistelun muistomerkki. Siellä sodittiin venäläisten ja ruotsalaisten kesken Pohjan sodan aikaan vuonna 1713. Paikalle on rekonstruoitu vanhoja varustusrakennelmia.

kostian%20linnake.jpg

Lauantaina löysimme Ylimmäisen Assistentin puolisoineen Nastolasta. Päiväkahvien ja herkullisten piiraiden napostelun jälkeen siirryimme Lahteen Sankarilääkärin perheen luo. Perinteistä kohtaamistamme vietettiin tavan mukaan hyvän ruuan ja juoman parissa.

Saimme nähdä myös muotinäytöksen paikallisesta prinsessamuodista sekä musiikkiesityksiä. Trumpettiin puhaltaminen ei olekaan ihan helppoa, minä en saanut mokomasta värkistä minkäänlaista ääntä. Isännän klarinetista sain sentään jotain irti. Kuvassa isäntäperheen 7-vuotias prinsessatytär soittaa sujuvasti trumpetilla tuttuja lastenlauluja.

trumpetin%20soittoa.jpg

Illalla tuli ratsastettua reppuselkähevosena (puh), saunottua ja paikallisessa järvessä heitettyä talviturkki lahtelaiseen lepikkoon. Aamulla en löytänyt rannekelloani mistään. Harmillista, sitä ne eräät eväät teettää...

Paluumatkalla kotiin poikkesimme katsomaan Evon retkeilyaluetta. Matkalla Niemisjärvelle metsä oli tosi vehmaan näköistä.

evon%20mets%C3%A4%C3%A4.jpg

Maariankämmeköitä oli tienvierut täynnä.

maariank%C3%A4mmek%C3%B6it%C3%A4.jpg

Kotona tavaroita purkaessa rannekello putkahti toalettilaukustani. Harvinaisen järjelliseen paikkaan olin sen pistänyt, olosuhteet huomioon ottaen...