Sain viikonloppuna lapsiltani tiedon, että exä on jo useana viikkona laittanut arkipäiviksi kaksi kissaansa ulos kylmään ilman suojaa ja lämpöä yhden ruoka- ja vesikipon varaan. Mies itse on viettänyt aikansa Porissa, ollut kissojen kotona vain viikonloput. Tätä kirjoittaessani exä on ulkomailla. Poika hoiti kissoja viikonlopun ja kertoi minulle huolensa kissoista 2. pääsiäispäivänä. Seuraavana päivänä olimme yhteydessä poliisiin. Eilen kävin lasteni luvalla ottamassa toisen kissoista kiinni ja toimitin sen asianmukaiseen hoitoon. Toista, kaksi kertaa isompaa kissaa en pystynyt tänään kuljetuslaatikkoon laittamaan, olisi pitänyt olla ainakin kaksi paria käsiä lisää. Kiinniotetulla katilla on nyt asiat hyvin, ulkona värjöttelevä katti huolestuttaa.

Suututtaa. Miten voi yli viisikymppinen koulutettu ihminen tehdä jotain noin törkeää ihmisistä riippuvaisille kotikissoille?

 

Edit 4.5.2012

Isompikin kissa on nyt vihdoin moninaisten vaiheiden jälkeen päässyt uuteen kotiin.

Tässä tiimellyksessä hävisivät minulta ne viimeisetkin luottamuksen ja arvostuksen riippeet, mitä exään vielä oli jäljellä.