Kun ei kouluhommista malta olla viikonloppuisinkaan pois, niin sitten opiskellaan silloinkin. Toissaviikonloppuna olin viikonloppukurssilla, jonka aiheena oli helmityöt. Ja kun tämmöinen opintoviikkojen ja arviointien saalistaja olen, niin viime viikonloppu kului helmitekeleitteni viimeistelyyn ennen arviointiin menoa. Helmet ovat pienenpieniä siemenhelmiä, mutta onneksi sain Ystävältä suurennuslasilampun, jolla tämmöinen syntymäkierot silmät omaavakin selvisi ihan kohtuullisesti.

Ensin tein muutaman mallityön. Takana näkyy aaltomalli, sitten kukkaketjut sekä siksak-variaatioita.

Olen pitkänpitkän tauon jälkeen mieltynyt taas sydänkuvioon, kiitos onnellisten sattumusten   Yllä olevasta sydänmallista tein oman version, jossa joka toinen sydän on ylösalaisin. Näin ei ole niin tarkkaa, miten päin ketjun pistää ranteeseen. Lukot kuvien töistä vielä puuttuvat, mutta arviointiin mennessä ne olivat kyllä paikoillaan. Paitsi tässä, kun koulun varastoista ei hopeanvärisiä leveitä systeemejä löytynyt.

Joskus aiemmalla kurssilla olin aloittanut sinikirjavaa käätyä, joka jäi silloin pahasti kesken. Tällä kurssilla sain sen melkein valmiiksi, kotona pistin vielä muutaman helmen perään. Kaulalla aika mukavan näköinen vempele.

Kotona kokeilin vielä pietarinnauhaa. Innostuin punomaan siitä ranteeseen sopivan.

Parit korviksetkin tuli väsättyä. Yllä olevat salmiakkikorvikset on koottu normaalilla helmityölangalla, leppiskorvikset ohuella metallilangalla.

Mehupilleistä, villalangasta ja puuhelmistä syntyy tämmöistä komistusta ranteeseen.

Lopuksi kokeilin helminauhan kudontaa. Tämän kiinnitän arvioinnin jälkeen johonkin sopivaan päivittäin näkyvillä olevaan kohteeseen, jotta ei asia pääse unohtumaan