Huhtikuussa selailin Novita-lehteä. En ollut aikoihin virkannut mitään. Nyt kiinnostuin helposta pitsistä, jossa virkatut neliöt kiinnitetään viimeisellä kerroksella edelliseen neliöön. Työtapa on minusta ollut aina kivempi kuin se, jossa palaset ommellaan yhteen vasta lopuksi. Kotiväki-lankaa oli, siis päätin kokeilla. Oho, huomaamattani olin virkannut aimo jonon palasia valmiiksi.

 

1672261.jpg

 <?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

Siipan serkku-pojalta tuli vapun alla hääkutsu, jossa mainittiin tumma puku, siis pitäisi olla daamillakin jotain juhlavaa. Hmm, mahtaiskos onnistua koko jakun tekeminen… En kyllä koskaan ole ollut mikään pitsityyppi, pikemminkin vannoutunut pitkien housujen ja villasukkien pitäjä. Mietin tovin, olenko tullut niin vanhaksi, että voisin todella langeta pitämään jotain pitsihörhellystä päälläni. Jos sitten kumminkin, kun lankakin on tummansinistä eikä mitään mummumaisen pastellia.

 

1672262.jpg

 

Eikun tuumasta toimeen. Pintaa alkoi syntyä. Oma käsialani oli vähän reilumpaa kuin ohjeessa. Takakappale roikkui kummasti, ja mittaakin oli liikaa. Aika hupeni, se ei riittäisi oikeaoppiseen purkamiseen. Siis sakset esiin, alimmainen palakerros pois nipsnaps, samoin toisesta reunasta, jotta sain takakappalettakin kavennettua. Etu- ja takakappaleet valmistuivat toukokuun aikana.

 

Sitten vielä hihat. Hihansuihin tuli samoja palasia kuin aiemmin, mutta siitä ylöspäin jatkui pylväsverkolla. Nyt ei tullut mitään ongelmaa virkkuussa.

 

1672263.jpg

 

Lopuksi virkkasin etureunaan ja helmaan nirkkoreunuksen, vähän yksinkertaisemman kuin ohjeessa. Takakappale lerputti edelleen kummasti ylhäältä. Hmm, miten olisi laskos? Joo, alkoi istua. Sitten hihat paikoilleen, hakanen kiinni etumukseen ja se siitä. Aikaa meni yhteensä 2 kuukautta. En ole tainnut koskaan ennen olla näin ahkera virkkaaja!

 

1672264.jpg

 

Mustan topin ja pitkän mekon kanssa kuulemma ilkee katella, joten kaippa se sitten yhdet häät kestää ensi viikonloppuna. Kokeilin farkkujenkin kanssa, eikä ollut yhtään hullumpi, niiden kanssa saattaa tulla enempi käyttöä...

 

1672265.jpg