Eilen, kun olin saanut puolet talon ikkunoista pestyä, lähdin Siipan kanssa Empulla pikkureissulle. Suuntasimme ensin kohti Kokemäkeä ja Tuohitorin kirpparia. Sieltä mukaan tarttui aivan hienoja löytöjä, niiden tarpeellisten juomalasien lisäksi.

1586830.jpg

Karahvi myytiin sikahalvalla nimikkeellä paloviinakarahvi. Paloviina-sana on niin kiehtova, että eihän tuommoista voi jättää kirpparin hyllylle. Vanhoihin käsityökirjoihin lankean heti, kun sellaisen näen. Tämä kirjontakirja on 1. osa, jossain on siis jatkoa sarjaan, hmmm... Arabian puolukkapurkki oli ihan pakko saada, puolukka on lempimarjani ja marjojen väri purkissa lempisävyäni.

1586834.jpg

Sitten ajelimme Säkylään, Sisä-Satakunnan meren Pyhäjärven rannalle vanhan männyn katveeseen. Rannan karussa maassa, tuulissa ja tuiskuissa kasvanut mänty oli kasvanut juuristoltaan aika mutkaiseksi

1586841.jpg

vaan kukki komeasti.

1586837.jpg

Leirimme oli ihan lähellä rantaa. Oli mukava kuunnella alati soivaa veden loiskinaa.

1586851.jpg

Rannassa aivan veden partaalla kukki sara, en ole ihan varma lajitunnistuksesta, mutta veikkaisin sen olevan piukkasara.

1586870.jpg

Kauempana rinteessä kukki puolukka

1586867.jpg

ja ahomansikka. Nämä eivät olleet kärsineet alkuviikon hallaöistä, sillä kukkien keskustat olivat vielä säilyneet kirkkaan keltaisina.

1586845.jpg

Koivun oksalla puuhaili ahkeran näköisenä ötökkä, " vähä niinko leppäkerttu muttei kuitenkaa". Kotona pikkuotus-kirjan avulla tunnistin sen soikopisarpirkoksi.

1586859.jpg

Aurinko painui horisontin taa ja Siippa nukkumaan. Minä jäin vielä seuraamaan Euroviisuja. Päätin katsoa niin pitkälle, että näen Suomen äänestystuloksen. Se tuli tehtyä, mutta älkää vaan kysykö mimmoiset ne tulokset olivat....

Aamulla palattiin Kokemäelle ja Emppu seurasi hetken matkaa Kokemäenjokea rantatietä pitkin. Sielläkin olisi ollut kuvattavaa, mutta ei viitsitty pysähtyä. Ulvilasta käännyttiin kotiin päin. Nyt sitten pitäisi jatkaa ikkunoiden pesua, plääh...