Viime kesän reissulla Päijät-Hämeessä ja Kymenlaaksossa tuli poikettua Novitan Korian tehtaanmyymälään. Mahtaa olla lankakauppa, jolla on eniten aukioloaikaa, toimii nimittäin ABC-myymälän yhteydessä. Vaarallinen paikka meikäläiselle, huh sitä langan paljoutta! Siellä osui silmiini Jussi-lankaa herkullisen murretun punaista. Koittelin ja hypistelin. Välillä menin katsomaan muita lankoja ja taas palasin tuon puoleensa vetävän langan luo. Pakkohan sitä oli lopulta ostaa, kun sai niin halavallakin.

Jussi-langan vahvuus on sama kuin 7 veljeksellä. Se tehdään 7 veljeksen ja Nallen tähteistä, siitä syystä värierät vaihtelevat joskus melkoisestikin. Hyvä syy ostaa kyseistä lankaa reilusti kilon verran, ettei sitten jää kesken kun ei samanlaista lankaa löydy enää mistään. Villapaita oli mielessäni jo silloin, vaikkei ollut ajatustakaan mallista.

Eipä kestänyt kauaakaan, kun postilaatikkoon tipahti Novitan lehti, jossa oli ekstraliite 7 veljeksestä. Kalastajaneuleen äärellä kumarruin oikein hartaasti tutkimaan ohjetta. Passelin näköinen paita, lämmin reissuilla ja patikalla ja missä vaan. Mallineule helppo, mutta silti loi kivan kuvion. Nappikiinnitys viehättävän vanhanaikaisen näköinen. "Tahtoo tommosen."

1356167.jpg

Eikun hommiin. Valmista tuli yllättävän nopeasti, kiitos taas TV-ohjelmien, joita voi seurata neulomisen lomassa. No, palojen yhteen ompelemisen odottelu taas hieman kesti, mutta sainpas vihdoin senkin tehtyä. Ja kerrankin tein koko neulomuksen ihan ohjeen mukaan, Paitsi tietysti tuo lanka oli vähän eri, mutta kuitenkin melkein.

1356171.jpg

Paita on sovitettu ja hyväksi havaittu, varsinaista käyttöönottoa ei ole vielä suoritettu. Jahka tästä päästään reissun päälle...

Lankaa jäi vielä sen verran, että saan tehtyä myös kalastajan sukat. Siippa osti ensi kesän Jäämeren reissua varten virvelin minullekin. On se sitten kumma, jos ei kalaa nouse, kun on vaatteet ja kaikki näin asianmukaiset!