Jotta kattausteemani "Herkkuhetki yhdelle" olisi täydellinen, tarvittiin vielä valaisin. Ulkorakennukseen oli jäänyt talon entiseltä asukkaalta jalkalamppu, jonka varjostin oli häipynyt ties minne. Kuvaa ei valitettavasti lampusta ennen remonttia ole. Kannoin ensimmäiseksi lampunjalan paikalliselle sähkömiehelle, joka vaihtoi siihen uudet piuhat. Sitten yritin irrottaa puuosat metalliosista, jotta ne olisi helpompi maalata. Vaan ei onnistunut, vaikka Siippakin tuli apuun. Siispä sudin puuosat tämän tuosta maalia metalliosista pyyhkien. Välillä huomasin ottaneeni maalisella kädellä kiinni yläosan metallitangosta, joten tärpättiäkin tarvittiin viimeistelyyn :)

IMG_0007.JPG

Seuraavaksi piti väsätä varjostin. Varastoissani oli varjostimen kehikko, jota alunperin olin suunnitellut muualle, mutta päätin nyt käyttää sen tähän. En ole ikinä varjostinta tehnyt ja nyt olin siis ihan pihalla mistä pitäisi aloittaa. Kurssin ope vinkkasi, että kehikon reunat kannattaa päällystää kanttinauhalla, johon olisi helppo ommella varjostinkangas kiinni.

IMG_0036.JPG

Varsinaisen varjostinkankaan olin suunnitellut tekeväni tilkuista. Vaan eräs alan opettaja vihjaisi että onko pakko? Saumojen kanssa tulisi kuulemma ongelmia. Siispä muutin suunnitelmiani ja ompelin varjostimen kokonaan samasta tyykistä, Finlaysonin valkoista valkoiselle painetusta ruudullisesta puuvillakankaasta. Sen ompelin käyrällä huonekaluneulalla kehikkoon kiinni, koska suoralla neulalla ei onnistunut. Siltikin oli sormenpäät kipeinä...

IMG_0006-1.JPG

Kurssilla olimme aiemmin syksyllä opetelleet tekemään vanhoista napeista koristeketjua, jota voi käyttää vaikka koruissa. Leipätyöni takia en ole kovin ahkera näyttävien korujen käyttäjä, joten silloin ei tullut toteutettua nappiketjusta oikein mitään. Miettiessäni varjostimen reunan viimeistelyä tuli nappiketju mieleeni. Siispä päätin ommella sitä reunakoristeeksi. Vaan sopivan kokoisia nappeja ei löytynyt omista varastoista tarpeeksi. Loppiaisena lähetin avunpyyntötekstarin ystäville ja työkavereille. Pieniä pussukoita ilmestyikin parin päivän aikana kiitettävästi ja pääsin toteuttamaan ideani käytännössä.

IMG_1350.JPG

Kiitän kovasti Riittaa, Lentsua, Leenaa ja Kirsiä avunannosta!

IMG_0005.JPG

Viime keskiviikkona oli kattauskokonaisuuksilla vastaavan opettajan ja rehtorin katselmus. Läpi meni, kurssi tuli kaikilla suoritettua "erinomaisin arvosanoin". Vaikka se oikea tuoli jäi kotiin, energiansäästölamppu jäi vaihtamatta, käsityökorista puuttuivat langat ja astioista sapuskat...

IMG_1400.JPG

Noh, kevätnäyttelyyn sitten skarppaan :)