Minuunkin on tarttunut valmiiksi raidallisiksi tai monivärisiksi värjättyjen sukkalankojen kiinnostus. Viime kerralla Tapion kaupassa käydessäni tarttui ihan väkisin käteen saksalaisen Zitronin Trekking hand art käsin värjättyä sukkalankaa. Hirmuisen ohutta, 2,5 puikolla neulottavaa, mutta täysin minun väristäni sini-punaista lankaa. Vaikka lanka oli ohutta, siitä teki mieli neuloa herkullisen värin vuoksi. Viime viikolla sain sukat valmiiksi. Tulos on kivan ohut, niitä voi pitää ilman alussukkiakin, lanka kun ei pistele ollenkaan.

2014151.jpg

Vauhtiin kun pääsin, päätin kokeilla kuuluisaa japanilaista Noro-sukkalankaa. Se on käsin kehrättyä ja värjättyä, hirmuisen kallista lankaa, samalla hinnalla saisi ainakin neljä kerää suomalaista Nalle-sukkalankaa. Vaan kerrankos sitä jotain oikein erikoista kokeilee, ajattelin ja hankin netistä muun tilauksen ohessa kerän tuota ihmeellisyyttä. Sukkia piti tietty heti alkaa neuloa. Langasta puuttui tavallisen sukkalangan kiilto. Värit eivät olleet ihan sitä, mitä nettikuvasta olin ymmärtänyt. Lanka oli vaihtelevan paksuista käsinkehräyksen jäljiltä ja tämän vuoksi hieman vaikeaa neuloa, se ei luistanut niin kuin tavallinen sukkalanka. Joustinneuleesta ei tullut ihan niin kimmoisaa kuin olin tottunut. Värit muuttuivat vähitellen ja meni pitkään kun mietin, onko tämä nättiä. Terän puolivälissä päätin, että on se. Sukista tuli loppujen lopuksi ihan kohtuullisen näköiset ja nämäkään sukat eivät kutita. Sitä olen miettinyt, että missä tämmöisiä oikein raaskii pitää, ehkä yösukkina. Toista kertaa en ainakaan tätä lankaa osta, mutta tietty ottaisin jos ilman saisin...

2014152.jpg

Eilen kävin taas Tapion kaupassa. Tyttären lisäksi oli mukana myös työparini ja hänen tyttärensä. Kirjava sukkabuumi on menossa edelleen, nyt tuli ostettua sentään kohtuuhintaisia lankoja. Työparin tytär kyllä yritti yllyttää, vaan sain pidettyä pintani ;)

2014155.jpg