1555411.jpg

Maija kertoi rentukoista. Meidänkin pihapiirissä rentukat kukkivat. Tai ainakin kukkivat eilen illalla, en tiedä vielä mitä on tapahtunut yön neljän pakkasasteen jälkeen. Levittelin päiväliljojen ja narsissien päälle suojaharsoa illalla, samalla räpsin vähän kuvia.

Meidän rentukat kasvavat pihan ja maantien välisessä ojassa. Alunperin siinä ei ollut tietoakaan moisista kukista, vaan rentukat asuivat muutama sata metriä kauempana samaisessa ojassa. Oja oli viittä vaille tukossa ja tiedettiin, että kaivuri oli tulossa sitä avaamaan. Samalla katoaisivat taatusti rentukatkin. Niinpä Siippa meni sinne lapion kanssa ja hetken päästä rentukat asuivatkin meidän pihapiirissä. Nyt ne ovat kiitettävästi lisääntyneet.

1555412.jpg

Bellis kukoistaa ruohikossa edelleen. Saas nähdä mitä tapahtuu, kun siitä kohtaa aletaan leikata nurmikkoa. Väri on vielä hehkuvan punainen, mutta juurelta näyttäisi tulevan vaaleampi kukka. Näinköhän värin taantuminen alkaa vai onko väri vaaleus vain kukan nuoruudesta johtuvaa?

1555414.jpg Kriikuna on jo täydessä kukassa. Pensaan juurella on jo muutama sivuversokin. Se on ilmeisesti vakaasti päättänyt valloittaa koko mäen :) Tulisi nyt muutama kriikunan hedelmäkin, saisi maistaa.

1555416.jpg Raparperi on työntänyt esiin kukkavartensa. Kukkien nuppumötikät ovat jo kunnioitusta herättäviä. Jos nyt haluaisi raparperista kahta satoa, kannattaisi ottaa nuput pois, säilöä lähes kaikki lehtivarret ja odotella sitä toista satoa, joka tulisi joskus elokuussa. Olen joskus tehnyt sitä, mutta kun raparperit eivät oikein kuluneet pakasteesta, kasvi on sen jälkeen saanut kukkia rauhassa ja toimia koristekasvina.

1555415.jpg

Tämä puu on sitten viittä vailla pilvessä...