Olen koko viikonlopun ahertanut huovutuskurssilla. Pitkästä aikaa ajattelin tehdä perinteistä märkähuovutusta, viimeksi olen harrastanut sitä joskus 15 vuotta sitten. Hattua en ole koskaan tehnyt, joten jotain sen sorttista päähinettä teki mieli kokeilla. Tavallisia hattuja saa kaupoista, siispä semmoista teki mieli väsätä, mitä "tehrähän vaan komian tähären", kuten pohojalaanen kurssikaverini sanoo. Siispä tuumasin, että teen tuatanoin, ööh, mmm....pirunsarvipipon! Senkun panee päähänsä aamusti, niin tietävät käsitellä varovasti. Silmänisku

Mokoman pipon tekemisessä menikin sitten koko viikonloppu, eikä se ole vieläkään valmis. Märkähuovutus on melkoisen aikaa viepää hommaa. En muistanut joka välissä kuviakaan ottaa, mutta alla olevaan teelmykseen on aluksi huovutettu kaksi levyä, ne huovutettu yhteen ja vielä tämänkin jälkeen huovutettu. Eilen kurssilta lähtiessä olin niin väsyksissä, että epäilin jättäväni sarvet vallan pois. Vaan tänä aamuna ne kulmiin väsäsin.

IMG_1446.JPG

Tämän jälkeen huovutin vielä pintoja lisää ja sen jälkeen vanutin kuumassa ja kylmässä vedessä vuorotellen. Sitten pipo oli niin piukka, että saimme vetää sen open kanssa kaksissa naisissa hampaat irvessä hattutukin päälle. Kaiken päälle sain vielä purkaa siihen energiaani hakkaamalla sitä puunvasaralla.

IMG_1447.JPG

Siinä se nyt saa kuivua kaikessa rauhassa. Sen jälkeen työstö jatkuu. Palataan asiaan.

Olen muuten huomannut käsieni omaavan uuden ominaishajun, mäntysuovan...