Viime viikolla vietettiin koulussamme taas valinnaisaineiden viikkoa. Alunperin piti osallistumani lasihelmikurssille, mutta askartelumenetelmien opettaja "pakotti" vaihtamaan kurssia puhumalla houkuttelevasti omista aiheistaan. Rupesi niin peikottamaan, että pakko oli mennä semmoista väsäämään.

Aluksi muotoiltiin kasvot, kädet ja jalkaterät Fimo-massasta. Kasvot muotoiltiin massapallon päälle. Ne paistettiin kypsiksi uunissa, sitten kasvot meikattiin. Sen jälkeen alkoi vartalon kokoaminen. Aluksi peikko näytti melkoisen nälkiintyneeltä.

Vaan vanunauhalla saatiin vähän lihaa luiden ympärille. Välillä vartalon muotoilussa joutui käyttämään aika hurjankin näköisiä otteita. Tässä kurssikaverin tyylinäyte tyttöpeikolleen, puukkoo vaan...

Vanun päälle kierrettiin vielä trikoonauhaa, jotta peikko pysyisi paremmin kasassa. Nyt alkoi oman peikkoni mieliharrastuskin näkyä vartalon muodossa.

Saanen esitellä, Kalja-Veikko Peikko. Peikkokaljan valmistus ja etenkin sen nauttiminen on hänen rakkain harrastuksensa. Näkyy päälle päinkin. Hyvänlainen kaveri on silti, ei rähise eikä räyhää. Tyttöpeikkojakaan ei pahemmin häiritse, mitä sitä nyt tämmönen kaljaveikko-parka niitä kiusaamaan...

Kurssilla muotoiltiin kirjojakin uuteen uskoon, mutta niistä myöhemmin, kunhan saan työt valmiiksi.