Sain tunnustuksen Maijalta, Kiitän :)

 

1255412450_img-d41d8cd98f00b204e9800998e 


Tunnustukseen liittyy myös haaste, jossa pyydetään kertomaan viidestä aistista.

 

Säännöt:

1. Laita tunnustus blogiisi.

2. Kirjaa sinne myös nämä säännöt.

3. Linkitä blogiin, josta sait tunnustuksen.

4. Listaa viisi aistia ja kerro mitä ne merkitsevät sinulle.

5. Haasta viisi muuta blogia jättämällä niihin kommentti.

 

Viisi aistia ja ekstrana kuudes aisti, kun kerran Maijallakin oli.

 

Näkö: Näen asioita. Painan näkemäni muistiini. Valokuvaan näkemääni, jotta muistaisin sen ja voisin saada muutkin sen näkemään. Olen 16-vuotiaasta asti käyttänyt silmälaseja, jotta näen paremmin. Katselen ympärilläni valoja, värejä, muotoja. Töissä näen miten potilaani liikkuu, miten käyttäytyy. Näen kirjaimet, joista muodostuu sanoja. Näen tietokoneen näytöllä liikkuvat kuvat ja symbolit. Viestinnän tärkeimpiä työkaluja on näkö. Ilman sitä jäisi paljon sanatonta viestintää kokematta.

 

Kuulo: Kuulen, kun ystäväni puhuu, kuinka hän nauraa, kuinka hän itkee. Kuulen, kuinka potilaani yskii, niistää, puhuu, kävelee, hengittää. Kuulen miten työkaverini kertoo yhteisestä potilaastamme, millä äänensävyllä hän huokaa raskaan päivän jälkeen. Kuulen, kun palohälytin alkaa soida. Kuulo välittää paljon muutakin kuin pelkkiä sanoja.

 

Haju: Haistan puhtaan pyykin. Haistan alkukesän sireenien tuoksun. Haistan moottoriöljyn tuoksun koneenhuoltajan vaatteissa. Haistan, kun hellanpesä on vetänyt vähän huonosti. Haistan, kun vauva on päästänyt plöröt pöksyihin. Haistan asetonin tuoksun sairaan hengityksessä. Haju kertoo paljon.


Maku: Maistan jäätelön, suklaan, lihapullan, lohikeiton, ruisleivän. Maistan kalkkitabletin, kalanmaksaöljyn, happamen hedelmän, silakkalaatikon. Työkaverilta hävisi joskus makuaisti. Tuntui oudolta, ettei hän osannut sanoa ruuasta onko se hyvän vai pahan makuista, hän tiesi vain onko se hienoa kuin hiekka, rakeista kuin sora, onko siinä klönttejä tms.

 

Tunto: Tunnen lämmön uunin kyljessä, tunnen kylmyyden huurteisessa autonlasissa, tunnen kiven kengässä, tunnen neulasen piston poskella metsässä kulkiessa. Tunnen, kun vatsaan sattuu. Tunnen kun päätä särkee. Tunto kertoo paljon omasta olemisesta. Tuntemuksistaan kertoo myös potilaani. Se kertoo paljon hänen tilastaan.


Kuudes aisti: En usko parapsykologiaan. Uskon, että kaikki aistien välittämä tieto yhdistyy aivoissa aiemmin kerättyyn tietoon, taitoon ja kokemukseen. Aivot tekevät näistä johtopäätöksiä, joka aiheuttaa sen, että johkaannun soittamaan ystävälleni ja hän kertoo juuri ajatelleensa minua. Tätä aivojen monimutkaista työtä voin kutsua kuudenneksi aistiksi. Kuudes aisti tarvitsee toimiakseen kaikkia muita aisteja.

 

Haastan Isopeikon, Vikan ja Tikin, Eijan, ampiinen, Littleragdollin.