Kankaanpainannan kurssilla syntyi monennäköistä tuotetta. Ensimmäiseksi painoimme erilaisilla leimasimilla. Pääsimme sotkemaan toistemme töihinkin. Tuloksen syntyi monennäköistä mandalaa, itselleni tällainen.

Kaikki eivät omasta mandalastaan toisten sorkkimana tykänneet, mutta minä kyllä. Mietin jo sille kehyksiä tilkuista, ompelu tapahtuu sitten joskus...

Kurssilla piti kokeilla kaikkia mahdollisia kankaankuviointiatapoja ja kerätä niistä mappi täyteen malleja tulevia kurssinpitoja varten. Innostuin kokeilemaan kuvioita niin vaalealle, kuin värillisellekin pohjalle. Kuvan esimerkeissä ei ole samaa painantapastaa, vasemmalla on koho- ja oikealla helmiäispastaa.

Ammattiosaamisen näyttö piti suorittaa kankaankuvioinnista ja tuotesuunnittelusta yhteistyönä. Tehtävänä oli valmistaa tyyny, joka on kuvioitu kankaanpainannan menetelmin. Mietin pitkään minkälaisen tyynyn oikein tekisin, kun omassa kämpässäni on niitä ihan tarpeeksi. Sitten keksin. Ystäväni häärää työkseen kaikenlaisten vekottimien ja työkalujen kanssa. Lepohetkiä varten hänellä on verstaassaan turkoosi nojatuoli. Päätin siihen väsätä niskatyynyn, jossa ei näkyisi likatahrat kovin helposti. Kuviot otin prikkojen, naulojen ja muttereiden muodoista. Väkersin painoraporttia hartaasti kaiken taiteen sääntöjen mukaan.Se näytti valmiina tältä.

Värjäsin kankaan ensin harmaankirjavaksi aurinkovärjäyksellä, samansävyisiksi kuin useimmat metalliset työkalut, joita verstaassa on. Sen jälkeen painoin siihen painoraportin mukaan tekemälläni sabluunalla kuviot. Kuva on hieman epätarkka, sillä se on otettu kännykällä. Jännäsin vähän tuleeko sekoittamastani väristä oikean sävyinen. Tuli siitä, ihan samaa väriä kuin tuolikin.

Tyynystä ystäväni halusi karkin muotoisen, joten sellaisen väsäsin. Tyyny piti valmistaa kokonaan itse, joten sisätyynykin on itse ommeltu ja täytetty. Tämmöinen oli lopputulos. Sen lisäksi piti vielä koota työstä mapillinen kirjallista tekstiä luonnoksilla, tuotekuvalla, teknisillä piirroksilla, materiaalinäytteillä ja kokeilutilkuilla höystettynä. Se taisi olla koko homman kinkkisin vaihe...

Ystävälleni tyyny kelpasi. Eikä ollut huano opettajienkaan mielestä