Mitkään juhlat eivät synny ilman jonkinlaisia vastoinkäymisiä. Niin täydellistä ei ole missään. Sattuihan niitä meillekin.

Pitkäaikaisin kaverini "Signe" ei päässyt juhliin mukaan. Häntä on koko kevään riivannut karmea selkävaiva. Viikkoa ennen juhlia hän pääsi vihdoin leikkaukseen, jonka jälkeen ei saanut istua muuta kuin hyvin korkealla tuolilla hyvin vähän aikaa. Kulje siinä sitten autolla 60 km juhlapaikalle ja keekoile juhlissa. Ei päässyt edes ihailemaan tienvarteen Siipan ihan itse taiteilemia opastustauluja juhlapaikalle.

kyltit.jpg

Signe kertoi, ettei ole ikinä kokenut niin pitkää päivää, kun viime lauantaina. Aika ei tahtonut kulua millään, kun toiset olivat juhlissa ja hän kökötti kaupunkikämpässään yksikseen. Pojiltaan jälkeen päin sai vasta kuulla millaista pileissä oli.

Eilen sitten kävin moikkaamassa rouvaa. Muistikortti täynnä juhlakuvia ja PP-esitys kuvista 50 vuoden varrelta, jonka olin esittänyt juhlissakin. Toivottavasti vähän harmistus helpotti, kun näin pääsi tunnelmaan mukaan.

Tytär sai uuden roolin tervetuliaismaljojen tarjoilijana. Tekikin sen mielellään. Poika hoiti samaan aikaan lahjojen huollon. Vaan lasitarjotin painoi ja pääsi vähän kallistumaan. Niinpä yksi maatalousnaisilta vuokrattu lasi notkahti kumoon ja rikkui.

lasi.jpg

Tytär tuumasi lohdutukseksi : "Onneksi siinä lasissa oli vain Pommacia." Jalka suussa

Juhlapäivän aamuna perheen autot olivat kaikki liikkeellä, kuitenkin tarpeiden ja varusteiden mukaan uudessa järjestyksessä. Minä surffasin pitkin kyliä Siipan autolla, Siippa peräkärryn kanssa minun Ooppelillani. Lopullinen siirtymä juhlapaikalle sujui Tytär Ooppelin ratissa ja Siippa Empussa. Vaan kotipihasta lähtiessä Siippa ei huomannutkaan, ettei Tytär ole vielä poistunut Empun takaa ja matkailuautolla töräytti Ooppelin kylkeen. Sain järkyttyneen soiton juhlapaikalle. En ehtinyt siinä hötäkässä muuta kuin kysyä."Oottekste ite ehjiä? Pystyykö sillä ajamaan?" "Juu, kyllä." "No tulkaa sitten jo tänne, tääl on hommia." Vasta juhlien jälkeen olen ehtinyt asiaan perehtyä.

auto.jpg

Yhyy, mun oma pikku Ooppelini on pahoinpidelty, niisk! Itku

Synnintunnossaan kamppaileva Siippa lupasi maksaa kolhun hävityksen. Se vähän lohduttaa.