Turun Caravan Show & Camping –messuilla oli taas messukeskus väärällään toinen toistaan hienompia matkailuautoja. Onneksi olemme tyytyväisiä nykyiseen Emppuumme, joten autoihin ei mennyt paljon aikaa. Erityisesti meitä kiinnostivat luennot, joissa kerrottiin automatkailusta eri maissa. Amerikassa oli pariskunta Geitel autoillut yhteensä 1,5 vuotta ja heidän tarinansa olivat tosi mielenkiintoisia. Ihan tekisi mieli lähteä Valtoihin, jos vaan rahavarannot antaisivat myöten. Geitelien matkoista voi lukea lisää heidän blogisivuiltaan www.geitel.suntuubi.com.

 

Amerikan tarinoista opimme, että 7-9 metrin matkailuautot ovat siellä minimotorhomeja. Amerikkalaisissa filmeissä onkin näkynyt vähintäänkin linja-auton kokoisia luksusautohuusholleja. Amerikan raitit ovat jokseenkin eri kokoisia kuin nämä meidän kinttupolkumme, sinne semmoisia kolosseja mahtuu… Turvallisuus on siellä lähestulkoon yhtäläistä kuin täälläkin, yleinen käsityksemme vain on vääristynyt kaiken maailman rikosfilmien takia. Niiden mukaanhan Pohjois-Amerikassa ei muuta tehdäkään kuin murhataan, ryöstetään ja räjäytellään…

 

Englannista kertova luento oli jokseenkin köyhä, luennoitsija painotti enemmän tyttärensä asumista kuin automatkailua, nähtävyydet hän kuittasi sanomalla, että ”ostakaa kartta, sen takana on luettelo”. Puolan luento sitä vastoin oli mukaansa tempaava. Maa tuntui olevan täynnä mielenkiintoisia kohteita. Baltian maiden patikointikohteetkin kiinnostivat. Pohjois-Norjan luennolla innostuimme taas alueen karun  kauniista maisemista. Taidamme jo tietää minne meidän pikkumoottorikotimme suuntaa ensi kesänä ;)

 

Sekä perjantai- että lauantai-iltana treffiläisiä viihdytti Tuomas Koivuviita ja Sympatia-orkesteri. Satakuntalaisia musisoijia kaikki tyynni, pari ihan tuttuakin kaveria joukossa. Kelpasi siinä bändin tahtiin valssata. Lauantai-iltana esiintyi myös nuori taikuri. Yllättäen hän pyysi minut apulaisekseen. Taikatemppua tehtiin, mutta en oikein tiedä, menikö se juuri niin kuin piti. Lapsiyleisöllä oli ainakin hauskaa. Sain palkkioksi apulaisena olosta ilmapallokissan, joka säilyi ihan ehjänä kotiin saakka.

 


Sunnuntaiaamuna ruskotti taivas karavaanareille vahvoissa väreissä.

 


Ostoksia ei paljon tehty. Pörröverho oveen hankittiin, hyttysten ja uteliaiden katseiden karkottamiseksi. Lämpöäkin kuulemma pitää. Kunhan vain saadaan se vielä asennetuksi paikoilleen…