Kokeilevassa käsityössä seuraavaksi oli määrä harjoitella jonkin sortin kipon tekoa, kokoa noin tuikkulyhty. Ensin sidoin yhteen kahdeksan loimilankaa. Huomasin, että muut laittelivat sekaan joukkoon helmiä, siis semmoisia tunkasin mukaan minäkin. Sitten loimilangat käännettiin yläpäästä tasaisin välimatkoin sivuille. Punonta alkoi: ohuemmalla langalla kierrettiin joka loimilangan ympäri ja edettiin seuraavaan. Tässä kohtaa piti olla tarkkana, että loimilangat pysyivät suurinpiirtein yhtä etäällä toisistaan ja leveellänsä, jotta kipon pohjasta tulisi tasainen eikä suppilo.

Kun pohja oli tarpeeksi iso, vääntelin loimilangat ylöspäin. Kudelangalla jatkettiin samoin kuin ennen. Näin alkoivat kipon seinämät muodostua. Punontaa jatkettiin niin kauan kun seinämät olivat riittävän korkeat.

Sitten piti muotoilla jalat. Ohjeessa näytti olevan taas spiraali, joka pyöri alaspäin. Vastarannan kiiski kun olen, halusin kokeilla spiraalin pyöritystä ylöspäin. Oho, tämä näyttää kylläkin kolmiospiraalilta kuin pyöreältä! Jaa mutta, ei ole sekään hullumpi. Siispä jatkoin kolmioiden tekoa.

Ja samaa hommaa loimien yläpäähän.

Kolmioista ei suinkaan tullut samanlaisia, vaan väliäkö tuolla. Härveli mikä härveli. Nuo helmet olisi saanut jäädä pois, mutta olkoon.