Joululoma vetelee viimeisiään. Kotipuuhien lisäksi olen tutustunut Tampereen Vapriikin Tiibet- ja Dora Jung, Pellavan lumo –näyttelyihin, käynyt Turussa syömässä intialaista ruokaa ja kiertänyt pari isoa kirpputoria.

 

Vapriikin näyttelyt ovat aina hyviä. Tiibet-näyttely kiinnosti meidän nuorisoakin, Tytär jopa osti itselleen aiheesta kirjan, mutta se taisi johtua siitä, ettei hän jaksanut piirtää kaikkea mitä näki, kameraa kun ei sopinut museossa käyttää. Pellavan lumo-näyttelystä tunnistin ainakin yhden kotoa tutun kuvion, äidillä on ollut jotain Dora Jungin Tampellalle suunnittelemia pellavapyyhkeitä. Taitavat olla loppuun kulutettuja, ei niitä mistään enää löydy.

 

Kun veimme tyttären kimpsuineen ja kampsuineen Turkuun perjantaina, syötimme hänet vaihteeksi intialaisessa ravintolassa. Tilasin curryllä maustettua kanaa ja mausta tuli heti mieleen piparkakut. Maun piti olla mieto, mutta aika lailla kurkkua poltti. Hyvää oli silti, iloinen yllätys oli vasta paistettu ohut leipä. Ruuan hinta oli samaa luokkaa, kuin mitä olisi ateria Hesessä maksanut.

 

Kirpputorisaaliksi sain pari vanhaa Kaari Utrion kirjaa, vanhan peltisen kahvipurkin täydentämään kaapinpäällysvalikoimaani, muutaman pitsiliinan jatkokäsittelyä varten ja ihan pistämättömät Pinkit Reinot täysin sopivaa kokoa, vau.

 

Käsitöistä olen vielä saanut valmiiksi rullasukat. Niiden tekopaketti tarttui syksyllä mukaan Helsingin kädentaitomessuilta, Helskyn pisteestä. Sukan varteen muodostuu hauskat rullat, kun yksivärisellä langalla neulotaan nurjaa ja kirjavalla oikeaa.

2204681.jpg

Musta lanka on hieman hankala, kerroksia on vähän vaikea laskea, varsinkin kun näin lomalla ei tule pesseeksi silmälaseja päivittäin. Ohjeen mukaan sukan terästä olisi tullut yksivärinen. Ajattelin, että se näyttäisi vähän tylsältä, siispä tungin teräänkin raitoja. Ihan vahingossa raidat tulivat molemmissa sukissa samanlaiset, se vähän kismittää, erilaiset olisivat olleet hauskemmat. Tästä raitapohdiskelusta sitten johkaantui mieleeni muitakin ideoita. Niitä ehkä näkyy joskus…