Tänä vuonna joulun alusaika muodostuu vähän erilaiseksi. Parhaan ystäväni äiti, joka on minullekin ollut "kakkosäiti", kuoli pari päivää sitten. Viikon verran ehti sairastaa enempi, sitten nukkui pois. Onneksi ehdin käydä häntä sairaalassa katsomassa.

Edessä on hautajaiset viikon päästä ja minun tehtäviini kuuluu hautajaisten kuvaaminen. Sen vuoksi vähän hätkähdytti kirkollisten ihmisten uusi sääntö, jonka mukaan kirkossa olevia saa kuvata vain kyseisen ihmisen luvalla. Juttelin asiasta ystäväni kanssa ja hän lupasi asiasta puhua eteenpäin. Onneksi kyseessä on kuitenkin yksityistilaisuus, jonne ihmiset on erikseen kutsuttu. Saas nähdä syntyykö asiasta jotain erikoista episodia.

Hautajaisten takia jouluvalmisteluja on tarvinnut vähän karsia, mutta jouluostoksilla on kuitenkin käyty Pojan kanssa tänään. Maakunnan pääkaupunki vilisi joulukiireisiä ihmisiä. Saimme ostoksemme kuitenkin tehtyä ilman suurempia kommervenkkejä ja pakettiin piiloutui mukavia salaisuuksia.

Huomenna on Pojalla iso merkkipäivä. Pikkuinen kuopukseni - pituus 183 cm - täyttää huikeat 18 vuotta! Vieraiksi on kutsuttu kummit ja isovanhemmat, minä väännän täytekakkua ja Siippa sapuskaa. Kaupunkireissulta ilmestyy juhlapöytään tietenkin muutakin herkkua.

Itse tehtyjä lahjojakin on syntynyt, mutta niistä ei vielä voi juttuja tehdä. Ohjelmaa siis piisaa näin Joulun alla.