Viime kevään Tilkkupäivillä oli yhtenä työpajana ”ranskalainen LOVI-tekniikka”. Jaahah, mitenkähän tuo sana mahdetaankaan lausua ranskaksi, ”lovi’” tai ”löv” tai jotain sinne päin? Kuullosti joka tapauksessa niin ulkomaalaiselta, että päätin jättää väliin.

 <?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

Keväämmällä killassa sitten opeteltiin kyseistä työtapaa. Kummastelin kauhiasti, miksei kurssin tarvikeluettelossa ollut ollenkaan mainittu ompelukonetta. Miten kummassa palaset sitten yhteen pannaan jos ei ompelukoneella? Ahaa, tämä taitaakin olla käsin ompelua, joojoo.

 

Ällistys oli sitten melkomoinen, kun kurssin aluksi meille lykättiin kouraan pala polyuretaanilevyä ja leivinpaperia. Leivinpaperille kopioitiin ensin valittu kuvio ja sen avulla siirrettiin kuvio polyuretaanilevylle kynällä. Seuraavaksi valittiin kankaita ja leivinpaperista tehtiin kaava.

2190920.jpg

 

Uretaanilevyssä kuvion jokaisen osan reunat viillettiin auki askarteluveitsellä. Kangaspalat kiinnitettiin levylle työntämällä saumavarat viillettyihin loviin. Tätä siis se oli. Kangaspalat siis sanan mukaisesti lankesivat loveen.

2190924.jpg

 

Pääsin hommassa parin palan alkuun. Kotona päivittelin, ettei kankaat sopineet työhön ollenkaan ja päätin vaihtaa ne myöhemmin. Ohjeeksi oli annettu, että mahdollisimman ohuita kankaita pitäisi käyttää, esim. silkkiä. Niin hienoa kangasta ei minun kätköistäni riittävästi löydy, joten suht ohueen puuvillaan oli tyytyminen. Päätin kokeilla työhön itse värjättyjä kankaita. No niin, hyvin suunniteltu on puoliksi tehty, homma jäi kaapin päälle muhimaan yli puoleksi vuodeksi. Välillä polyuretaani pilkisti esiin jotain kankaan alta kuin syyttäen: ”Oletkos minut unohtanut?”

 

Nyt joululomalla päätin vihdoin tehdä työn loppuun. Alkoi vimmattu kankaiden etsiskely. Kokonaisen päivän tuhersin työn parissa, kunnes kaikki kuvion osat olivat vihdoin langetettu loveen. Huhhuh, ei tee mieli tehdä toista. Lovet tulevat vähän liikaa esiin työssä, koska kangas on kuitenkin melko paksua. Muutenkin loveen työntely on semmoista puuhaa, ettei se oikein tällaista ompelukoneella huristelijaa innosta. Mutta kuten Tytär  tuumasi: ”Se näyttää kuvassa paljon paremmalta kuin livenä.”

2190925.jpg